Binnen enkel weken is het opnieuw Pasen en heel wat mensen passen hun woningen dan graag aan met waas leuke en fleurige paasdecoraties. Ook voor de kids is dit altijd een hele fijne tijd, net zoals Kerstmis.

Volgende week start de herfstvakantie en is het dus de perfecte periode om samen met de kids aan de slag te gaan om wat leuke zelfgemaakte decoraties in elkaar te steken. Zo kan je bijvoorbeeld (heel typisch, maar mag toch zeker niet ontbreken) leuke paasslingers maken.

Wij geven hieronder alvast 3 leuke voorbeelden, waarbij je op een hele gemakkelijke manier Pasen in huis kan halen.

Paasslinger van pompoms

Benodigdheden

 • Karton
 • Sjabloon
 • Schaar
 • Lijm
 • Garen
 • Kleine bindklemmen
 • Hete lijm

Aan de slag

 1. Druk de sjabloon af en knip de U-vormen uit voor uw pom pom-maker. Lijm de vormen op het karton. De grotere pompoms zijn ongeveer 7,5cm in diameter, en de kleinere vormen pompoms ongeveer 5cm in diameter.
 2. Knip uw vier kartonnen vormen uit.
 3. Gebruik hete lijm om een ​​beetje extra stuk karton toe te voegen aan twee van de vormen. (Dit onderdeel is niet 100% nodig, maar het maakt het een beetje gemakkelijker om je schaar later tussen de kartonnen stukken te plaatsen.)
 4. Plaats twee van uw kartonnen stukken bij elkaar (als u de extra kartonnen buffer aan een van hen hebt toegevoegd, zorg er dan voor dat de kant naar binnen is gericht). Wikkel het garen keer op keer rond de boog van je pom pom-maker. Herhaal dit met de andere twee stukken karton. (Hint: hoe meer keer je het garen omwikkelt en hoe strakker je het doet, hoe beter je pompom eruit zal zien, maar hoe moeilijker het is om het garen te knippen.)
 5. Vouw de vier onderste flappen van elke pom pom-maker uit en gebruik bindklemmen om ze aan elkaar te bevestigen.
 6. Schuif uw schaar tussen de kartonnen stukken en knip het garen af.
 7. Neem een ​​lang stuk garen, schuif het tussen je kartonnen stukjes en bind het strak rond het midden van de pompom
 8. Verwijder de bindklemmen en verwijder het karton.
 9. Nu is het tijd om kapper te spelen! ‘Trim’ jouw pompom door met jouw schaar een beetje rond te knippen.
 10. Gebruik de konijnenoren uit een sjabloon of teken ze zelf om je viltoren uit te knippen.
 11. Bevestig de oren aan je pompom met een beetje hete lijm.

Je kan de volledige tutorial via deze link bekijken, alsook al de foto’s van hoe je aan de slag kan gaan.

Konijnenslinger

Ook mooi en heel simpel is een slinger van konijntjes maken.

Benodigdheden:

 • Karton
 • Template van een konijn
 • Stuk gekleurd papier (met dessin of zonder)
 • witte (of gekleurde) kleine pompoms

Aan de slag

 1. Ga om te beginnen om zoek naar een template van een konijn. Deze vind je heel gemakkelijk via Google of Pinterest terug.
 2. Gebruik deze template en let het op een stuk karton. Teken dit het aantal keer dat je zelf wil af en snij de stukken karton uit.
 3. Doe dit nu hetzelfde met het gekleurd papier.
 4. Daarna kleef je ze op elkaar en kleef je een pompom op de poep.
 5. Daarna trek je door al de konijnen een koor ét voila jouw paasslinger is al klaar. Je kan dit doen door gaatjes te perforeren, maar je kan ook het touw vastkleven aan de achterkant of je kan dit ook met houten wasknijpers vasthangen.

Slinger met wortels

Benodigdheden

 • Vilt in 3 kleuren: donkergroen, lichtgroen en oranje
 • Oranje draad, garen en / of borduurgaren
 • Borduurnaald
 • Naaimachine
 • Mini wasknijpers

Aan de slag

 1. Snijd je vilt in reepjes. Voor elke wortel hebt je (1) strook lichtgroen vilt van 8 inch, (1) strook donkergroen vilt van 20cm en (1) 28 cm strook oranje vilt. Opmerking: deze afmetingen leveren wortels op die ongeveer 15 cm lang zijn.
 2. Vouw nu het donkergroene stuk in de breedte dubbel. Druk het plat met uw vingers en leg het op uw werkoppervlak. (Het moet gevouwen blijven, maar in het geval dat het niet doet, gebruik dan een mini wasknijper.)
 3. Werk met de lichtgroene viltstrook, vouw het stuk in de breedte in de helft en vouw vervolgens elke resterende rand naar beneden. Je lichtgroene stuk ziet eruit als een accordeon.
 4. Stop het gevouwen donkergroene stuk tussen de twee vouwen in het lichtgroene stuk en knijp het vast.
 5. Vouw de oranje strook in de breedte dubbel en wikkel deze vervolgens om de gestapelde groene stukken, waarbij u ervoor zorgt dat het midden van de oranje strook is uitgelijnd met het midden van de groene stukken.
 6. Op dit punt kan je best alles stevig samenklemmen met een mini wasknijper.
 7. Rijg de borduurnaald in met oranje draad en naai in en uit door de onderkant van de gevouwen stukken.
 8. Bind de draad stevig in een knoop.
 9. Vouw nu de resterende losse randen van het oranje vilt naar beneden, rond en samen, en naai samen om te bevestigen. Je wortel is klaar!
 10. Herhaal dit proces totdat u het gewenste aantal wortels hebt en rijg de wortels vervolgens samen door het groene bladgedeelte van elk om een ​​krans te vormen met de borduurnaald en oranje borduurgaren of garen.

Ook bij deze kan je via deze link het volledige proces met foto’s raadplegen.

Opmerking plaatsen