De eerste barbecue is al achter de rug. Met het prachtige weer wou je wellicht je tafel zomers en fris aankleden, maar misschien had je niet de geschikte servetten als afwerking van je stijlvolle tafeldecoratie. Je kan uiteraard gewone papieren servetten gebruiken maar als het als eens iets meer mag zijn, kan je ook stoffen exemplaren gebruiken. Om de juiste sfeer te creëren, kan je gewone effen servetten, hip en trendy maken door ze met textielverf een extra dimensie te geven.

In het voorbeeld werden er gekleurde servetten gebruikt die werden opgesmukt met een wit streepdessin. Maar je kan uiteraard ook andere kleuren gebruiken.

Wat hebben we nodig voor dit projectje?

-Degelijke kwaliteit textielverf wit (hobbywinkel)

-Een kleine verfroller

-Afplaktape

-Servetten in regenboogkleuren of in één egale kleur naar wens

-Werkoppervlak om verf te mengen

 

Werkwijze:

*Start door al je servetten open te vouwen. Misschien is het een idee om de servetten even te strijken, om alle vouwen eruit te krijgen.

*Met de afplaktape ga je nu verticaal of horizontaal, zoals je wenst, verschillende stroken plakken op de servetten, op gelijke breedte van elkaar verwijderd.

*Op een ondergrond knijp je een redelijk deel verf uit de flacon of giet je een deel uit de verfpot als het een potje is. Zorg ervoor dat je ondergrond mooi vlak is en hard (een houten of pvc plank bijvoorbeeld).

*Rol met je verfroller de verf helemaal open en neem via deze beweging de verf op in je roller. (op die manier kan je ook gelijke stroken verf rollen)

*Rol nu met je verfroller over de stof van de servet. Zorg dat er overal evenveel verf zit.

*Laat het geheel een 30-tal minuten drogen en verwijder dan de afplaktape van de servetten.

Je kan ook starten met witte servetten en er kleurrijke strepen op schilderen; alles is mogelijk. Gebruik je fantasie.

Je gasten zullen aangenaam verrast zijn door je creatieve spinsels en je tuinfeestjes worden nog leuker met deze feestelijke afwerking, die heel makkelijk en op de dag zelf nog te maken is; leuk als je een last minute decoratie nodig hebt.

Bron: http://ilovetocreateblog.blogspot.be/2014/07/diy-striped-napkins.html

Comments are closed.