Nu de zomer in het land is, is een zomerse barbecue niet weg te denken. En daar horen ook slaatjes bij en op die slaatjes gebruik je vast en zeker eitjes. Als je geen kippen hebt, verdwijnen de eierschelpen steevast in de vuilnisbak, maar je kunt ook heel leuke creatieve projectjes maken met de resten van eierschelpen.

In het onderstaande voorbeeld, werd een oud vaasje helemaal ingekleed met eierschelp, alsof het lijkt dat er mozaïeksteentjes op bevestigd zijn. Het principe is ook zeer gelijkend en het is een prachtige manier om zelfs eierschelpen een nieuw bestaan te geven.

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT VOOR DIT PROJECT

-een oud vaasje of pot

-hard gekookte eieren

-witte primer verf

-glanzende mod podge

-kleuringskit voor eieren

-azijn

AAN HET WERK- STAPPENPLAN

STAP 1 DE EIEREN KOKEN EN KLEUREN

Eerst en vooral ga je de eieren hard koken.

Laat ze nadien goed afkoelen vooraleer je verder gaat.

Wanneer de eieren afgekoeld zijn, kan je ze gaan kleuren; kies die kleuren die je wilt gebruiken op de vaas en laat de eieren een tijd weken in de verfoplossing (volg de instructies op de verpakking van de kleuringskit) sommige kleuren zullen een langere inwerktijd nodig hebben dan andere.

STAP 2 DE EIEREN PELLEN

Nadat je de eieren gekleurd hebt en de verf droog is, kan je ze gaan pellen. Gebruik de eieren voor de barbecue en leg de eierschelpen apart tot ze volledig gedroogd zijn.

STAP 3 HET PATROON UITTEKENEN

Met een potlood of marker ga je nu op de vaas je patroon uittekenen; op het net vindt je vast en zeker een leuk patroon om over te brengen op de ondergrond.

STAP 4 DE SCHELPEN AANBRENGEN

Breek de schelpen in kleinere stukjes en leg je patroon uit vooraleer je begint.

Breng een beetje mod podge aan op een klein gedeelte van de vaas en breng eerst de grotere stukken eierschelp aan op de vaas, om de omtrek van het patroon te vormen.

Ga daarna verder met de kleinere stukjes schelp; dip de borstel in de mod podge en pik telkens een stukje schelp op en leg het op de vaas, of doe zoals hierboven en breng eerst de mod podge aan en vul zo het patroon op met de rest van de schelpjes.

Leg op het eind nog een extra laagje mod podge om ervoor te zorgen dat de eierschelpen goed blijven zitten.

De glanzende mod podge zorgt voor een mooie satijnkleurige afwerking.

Hier werd het vaasje gebruikt als tandenborstelhouder in de badkamer, maar op dezelfde manier kan je ook andere objecten een nieuw jasje geven.

Bron:http://suzyssitcom.com/2015/02/diy-mosaic-with-eggshells-and-a-whiter-smile-to-go-along-with-it.html

Opmerking plaatsen