Ben jij ook zo’n thee drinker ? Dan gooi jij ook heel wat gebruikte theezakjes weg. Maar wist je dat je deze ook kan gebruiken voor heel wat andere zaken? En hoe meer ‘afval’ we kunnen hergebruiken, hoe beter. Toch?

Hieronder kan je enkele manieren vinden om jouw theezakjes opnieuw te gebruiken.

Zonnebrand

Thee bevat antioxidanten en deze zijn goed voor jouw huid. Dat wil zeggen dat als je verbrand bent door de zon dat je oud theewater kan gebruiken om jouw huid te kalmeren zodat je minder pijn hebt.

Luchtverfrisser

Gebruikte theezakjes kan je ook perfect gebruiken om iets frisser te laten ruiken.Denk maar aan de geur van een vuilzak. Door er wat gebruikte theeblaadjes bij te leggen heb je geen last meer van de slechte geur.

Rozenstruik

Een natuurlijke kruidenthee voedt jouw rozenstruik. Rozen zijn hier gek op. Haal de thee uit het zakje en strooi het rondom de struik om de planten een boost te geven.

Ramen poetsen

Met gebruikte theezakjes kun je jouw ramen ook streepvrij poetsen. Maak het theezakje vochtig en wrijf dit over de ramen. Met een doekje neem je het af en de ramen zouden schoon moeten zijn zonder vegen.

Muizen

Muizen houden niet van de geur van thee. Als je dus last hebt van muizen, kan je jouw gebruikte theezakjes hier voor gebruiken. Leg ze op de plaatsen waar je weet dat de muizen rondlopen.

Oogmasker

Zoals hierboven al vermeld kan thee dus kalmerend helpen voor jouw huid. Daarom kan je ze ook gebruiken als oogmasker om de ogen of de huid daarrond te kalmeren.

Opmerking plaatsen