Net een feestje gehad, of drink je zelf graag wel eens een glaasje wijn? Dan weet je maar al te goed dat de glasbak goed gevuld geraakt en dat je heel wat wijnflessen bij elkaar krijgt. Maar wat als we deze nu opnieuw gaan gebruiken en hen opwaarderen in onze woning? Hieronder enkele leuke ideetjes om creatief te zijn met lege wijnflessen.

Vogelvoeder bakje

Deze zal jouw lievelingsvogels aantrekken en zijn een super toffe manier om jouw wijnfles te recyclen. Hoe je deze moet maken, kan je hier terugvinden.

Vetplantjes

Gebruik de lege flessen voor jouw vetplantjes in te steken. Super tof idee! Kijk hier voor de tutorial.

Regenboog lantaarns

Zet enkele flessen in een leuk regenboog kleurtje en plaats deze buiten (of het kan uiteraard ook binnen) met een kaarsje onder. Brengt altijd wat extra leven op jouw terras. Tutorial vind je hier.

Nachtlampje

Maak zelf jouw eigen nachtlampje en gebruik één van jouw lege flessen, plaats er lampje in en een lampenkapje op ét voila!

Citronella kaarsen

Hou muggen op een afstand met jouw eigen gemaakte citronella kaarsen, zodat je buiten kan genieten van opnieuw een glaasje wijn. 🙂 Kijk hier voor de volledige gebruikshandleiding.

En zo zijn er nog héél wat leuke projecten terug te vinden om die lege flessen toch maar niet gewoon weg te moeten gooien.

Heel veel plezier!

Bron: https://www.countryliving.com/diy-crafts/g2534/repurpose-wine-bottles/?slide=4

Opmerking plaatsen