Met afval krijgen we genoeg te maken in huishouden: denk maar aan alle lege potjes, flesjes, plastiek, etc. En daar horen ook tandenborstels bij. Om echt een goede mondhygiëne te behouden, zou je deze ook om de 3 maanden toch moeten verversen.

Na een bepaalde tijd zijn de borstelharen volledig versleten en zitten er ook wel wat bacteriën op na een tijdje, ook al was je deze elke keer goed af. En dan gaan deze ook vaak gewoon de vuilbak in. Maar je kan deze ook een nieuw leven geven met volgende tips.

Schoenen poetsen

Schoenen poetsen met een tandenborstel gaat super vlot. Vaak heb je een wit profiel aan de schoen die ook heel snel vuil wordt , maar dat je ook niet altijd even goed proper krijgt. Met afwasmiddel en een tandenborsel gaat dit veel gemakkelijker.

Filters

Ook voor filters van bijvoorbeeld je vaatwasser (die je ook regelmatig dient schoon te maken) komt een tandenborstel goed van pas. Daarmee kan je ook vaak tussen dingen waarbij je anders moeilijker aan geraakt.

Voegen schoonmaken

Ook voor jouw voegen tussen jouw tegels is een tandenborstel erg gemakkelijk. Denk maar aan de tegels in jouw badkamer, keuken, etc.

Mascaraborsteltje schoonmaken

Voor de vrouwen onder jullie: als je mascara gebruikt kan je het voorhebben dat er klonters in jouw borsteltje zitten en dan is écht super irritant. Met een tandenborstel kan je dat borsteltje volledige proper krijgen.

Toetsenbord

Vaak eet je wel al eens iets achter jouw computer en komt er vanalles op jouw toetsenbord terecht. En je krijgt dit er bijna niet uit, aangezien je er amper tussen kan. Met een tandenborstel kan je dit ook weer veel gemakkelijker schoonmaken.

Nagels

Als je vaak tuiniert of toch graag met je handen in de aarde zit, dan weet je zelf (zeker als je dat zonder handschoenen doet)dat er vaak zaak onder jouw nagels kruipt. met jouw handen gewoon te wassen, krijg je deze ook niet proper. Maar met een oude tandenborstel kan je heel goed het vuil onder jouw nagels weghalen, en is dus een goede nagelborstel.

Bron: https://awkwardduckling.nl/2017/12/tandenborstels-hergebruiken/

Opmerking plaatsen