Morgen is het weeral zover: de laatste dag van het schooljaar en daarmee ook de 1ste dag van de zomervakantie. En dat wil zeggen dat je dus ook opnieuw manieren zult moeten zoeken om jouw kids te entertainen tijdens deze 2 maanden. En er gaat niets buiten water, water en nog eens water. 🙂

Hieronder enkele leuke creatieve wateractiviteiten dat je met jouw kids deze zomervakantie kan doen om ze de zomer van hun leven te geven!

Waterspons bommen

Een geweldige manier om de kinderen wat te laten verfrissen en ze enorm veel speelplezier te geven is door van sponzen bommen te maken. Hoe je deze moet maken kan je hier terugvinden.

Springtouwen met water

Ook heel leuk is door je kinderen te laten springtouwen en de persoon die inspringt een bekertje met water te laten vasthouden. De persoon met het meeste water op het einde wint.

Pinata Ballonnen

Hang waterballonnen omhoog zoals een pinata (aan bijvoorbeeld een lader dat je horizontaal ergens kan overleggen) en laat jouw kids ze met een stok stukslaan. Ipv een lekker snoepje, kunnen ze genieten van een lekkere waterdouche. 🙂

Fontein van flesjes

Gebruik lege waterflessen (of andere flessen) en maak hier enkele gaatjes in. Plaats dan de waterslang eraan én genieten maar!


Er zijn nog heel wat superleuke ideetjes waarmee je de zomer lang plezier kan mee beleven. En probeer zeker enkele uit!

Bron: https://apumpkinandaprincess.com/25-creative-water-activities-for-kids

Opmerking plaatsen