Zonnebloemen zijn het toppunt van de zomer. Ze zijn met hun hoge stengels en hun typische bloemhoofden in de vorm van de zon, de trenssetter voor een mooie en warme zomer.

Het planten van zonnebloemen is makkelijk; je kweekt ze gewoon vanuit zaden, maar het verwijderen kan iets minder makkelijk zijn; ze staan er namelijk om bekend om nogal hardnekkig te zijn.

Als je toch graag zonnebloemen in huis hebt, of op het terras, kan je dit ook op een heel andere manier doen. (handig als je geen tuin hebt en je toch bloemen wilt die opvallen).

In het voorbeeld werden zonnebloembollen gemaakt, die je gewoon kunt ophangen waar jij dit wilt om een ruimte op te fleuren.

Materialen die je nodig hebt

-ronde ballen in piepschuim

-een bol touw of koord

-een aantal boeketten zijden zonnebloemen

-tang

Stappenplan

Stap 1 : De piepschuim ballen ontwikkelen

Neem de piepschuim bal of ballen en het touw. Omwikkel heel de bal met het koord of touw, zodat het piepschuim niet meer zichtbaar is. Leg verschillende lagen bovenop mekaar. Knoop het touw op het eind vast en laat een lang stuk touw hangen; daarmee kan je je bollen straks ophangen.

Stap 2: De zonnebloemen toevoegen

Neem de zonnebloemen en leg ze naast elkaar. Knip ze met de tang op gelijke lengte (afhankelijk van de grootte van de bal in piepschuim) maak de stengels niet te kort, zodat ze een goede grip hebben, maar ook niet te lang, waardoor ze mekaar gaan hinderen, als je ze in de bal steekt.

Steek de zonnebloem doorheen de koord of touw in de bol van piepschuim; op die manier zit ook het touw goed geklemd tussen de bloem en de bol.

Doe hetzelfde met de andere zonnebloemen en steek ze mooi aaneengesloten bij mekaar, om een goed gevulde bol te krijgen.

Wat je bijvoorbeeld wel kunt doen, is een beetje lijm bevestigen aan de stengels, vooraleer je ze in de bol steekt; op die manier blijven ze nog beter zitten ;vooral handig als je de ballen buiten hangt.

Je kunt nog een mini sierlint bevestigen ter afwerking als je dat wenst.Hang de bollen aan het touw op onder de patio of in huis en laat de summer vibes doordringen!

Je kunt ook hetzelfde effect bekomen met echte zonnebloemen; gebruik dan groene oase en geef ze regelmatig water; uiteraard zal de levensduur opmerkelijk minder zijn.

Opmerking plaatsen