EEen verwarming staat niet altijd even mooi in huis. Je kan er voor kiezen om ze te vervangen door mooie designverwarmingen, maar dit past niet altijd bij jouw interieur, smaak of budget. Een eenvoudige en goedkope oplossing is dan om een radiatorombouw te maken.

In de zelfbouwmarkten kan je  kant en klare pakketten vinden voor een radiatorombouw. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de onderdelen op maat zagen, in elkaar zetten en eventueel verven. Mochten de kant en klare pakketten niet naar jouw smaak zijn, dan kan je altijd het heft in eigen handen nemen en zelf een radiatorombouw gaan maken.

Tips voor het maken van een radiatorombouw:

Hout- en verfsoorten

In principe zijn alle hout- en verfsoorten geschikt voor het maken van een radiatorombouw. Wel wordt er het vaakst gebruik gemaakt van MDF, omdat dit hout goed bewerkbaar is. Daarnaast kan je MDF ook schilderen in elke kleur die je wilt.

Radiatorkraan en leidingen

Vergeet bij het opmeten van de radiator de radiatorkraan en leidingen niet mee te nemen. Het is namelijk wel zo mooi om deze ook gelijk weg te werken tijdens het maken van de radiatorombouw. Zorg wel dat ze bereikbaar zijn voor het geval dat!

Afstand radiator en ombouw

Houdt bij het maken van de radiatorombouw minimaal 3 cm afstand tussen de radiator en de ombouw!

Openingen aan boven- en onderkant

Zorg voor voldoende openingen aan de boven- en onderkant van de radiator. Hierdoor wordt de luchtcirculatie zo min mogelijk onderbroken en wordt het effect van de radiator niet teveel verminderd door de ombouw.

Radiatorombouw bekleding

Voor de bekleding van de radiatorombouw kan je alle kanten op. Tegenwoordig kan je naast het wat traditionelere rotan vlechtwerk ook kiezen voor glas of aluminium.

In de betere doe het zelf zaken zal je zeker je genot vinden voor een leuke ombouw. Maar als je het karwei niet aandurft of de aangeboden modellen passen niet in je interieur, kan je nog steeds een specialist ter zake inschakelen.

Bron:allesoverhuisentuin

Comments are closed.