De zomer is op komst en de zomervakantie nadert dus ook stilaan. Heel wat tijd zal je dus weer met je kleine kapoen(en) doorbrengen. Dan is het altijd leuk om samen aan de slag te gaan en iets creatief te maken waar je achteraf nog iets aan hebt.

Onderstaand project zorgt ervoor dat je jouw tuin kan opfleuren met gerecycleerde waterflessen. Dit is ook beter voor het milieu, aangezien je dan toch al waterflesjes hebt gekocht, dan kan je ze maar beter nuttige gebruiken achteraf ook, toch? 🙂

Benodigdheden

  • Verschillende waterflessen
  • Permanente markeerstiften in verschillende kleuren
  • Schaar
  • Haardroger (optioneel)

Stappenplan

Stap 1

Verwijder eerst alle plastiek en dopjes van de fles en spoel deze snel eens even af.Remove the lids and labels from your bottles and give them a quick wash.

Zorg ervoor dat alle flesjes volledig droog zijn vanbinnen. Dat kan je doen door er keukenrol in te steken en eens goed de schudden. Om overige waterdruppels te verwijderen, kan je de haardroger gebruiken. Let wel op dat je deze niet te dichtbij houdt, anders kan het plastiek van de fles gaan smelten.

Stap 2

Eens de flesjes droog zijn, kan je jouw kleine kapoenen aan het werk zetten door ze de buitenkanten te laten kleuren met de markeerstiften.

Laat ze zoveel mogelijk verschillende kleuren gebruiken om het kleurrijke in jouw tuin te brengen. Dit kan door verticale strepen op de ene flesjes en horizontale op de anderen. Op zich maakt het niet zo veel uit hoe deze gekleurd zijn, maar wel dat ze volledig gekleurd zijn.

Stap 3

Wanneer de flessen volledig gekleurd zijn, is het tijd om de flessen in spiralen te veranderen. Knip de onderkant van de fles en gooi deze weg.

Start onderaan waar je net de bodem hebt afgeknipt en knip zo stilaan van onder naar boven om een spiraal te creëren. Stop wanneer je aan de ‘schouders’ van het flesje komt.

Stap 4

Wanneer alle spiralen zijn geknipt, ga dan een plekje in jouw tuin zoeken (indien je een boom hebt is deze supertof) en hang deze aan een tak of iets anders waar je deze kan aan bevestigen.

Schuif de nek van het flesje over de tak en schuif telkens de bovenkanten in elkaar. Zoals de foto hieronder.

Voila! En nu kan je genieten van jullie prachtige kunstwerk. 🙂

Bron : https://www.cbc.ca/parents/play/view/water-bottle-wind-spirals

Opmerking plaatsen