Als we denken aan het thema herfst, stellen we ons vaak bepaalde aspecten voor, zoals er zijn de warme kleuren. De herfst wordt dan ook bepaald door allerlei tinten van rood, groen, geel en oranje en die kleuren komen dan ook heel vaak terug in creatieve projecten.

Maar wat als je helemaal niet houdt van de typische herfstkleuren? Kan je dan geen herfstdecoratie maken voor jouw interieur?

Natuurlijk wel, want zelfs met de meest moderne materialen, kan je een mooie herfstpresentatie maken, die ook jouw woning helemaal in het herfstthema brengt.

In het onderstaande project, werd met heel simpele materialen een heel stijlvol herfstthema samengesteld.

Wat heb je allemaal nodig voor dit project?

-2 lege wijnflessen

-een zak met decoratie pompoenen (in de hobby- of doe het zelf zaak of decoratiezaken, ikea, action)

-witte en gouden spray verf

-washi plakband of schilderstape

-een mousse spons borsteltje

Werkwijze:

*Kies een kleiner formaat decoratie pompoenen of sierfruit, zoals je wenst. Die kan je deze tijd overal vinden.

*Was de flessen en droog ze goed af, zodat ze vetvrij zijn. Spray de flessen en de pompoenen eerst met de witte verf (als grondlaag of basislaag). Laat alles goed drogen vooraleer je verder gaat.

*Met de washi tape en de schilderstape, kan je nu je eigen persoonlijke details en design gaan aanbrengen op de flessen. Gebruik je fantasie; hier werd gekozen voor een horizontaal streepdessin op één van de twee flessen.

*De fles waar de washi tape gebruikt werd, werd hier in een gouden kleur gezet met de spray verf; vlak nadat je de verf aangebracht hebt, mag je de tape voorzichtig verwijderen.

*De tweede fles werd voor een tweede maal in de witte kleur gezet; laat drogen; na het drogen werden er met de spons borstel en de gouden verf (die je heel lichtjes aanbrengt), gouden cirkels op de fles getekend. (uiteraard kan je ook kiezen voor een andere vorm of tekening, als je zelf creatief bent) Als je het moeilijk vindt om uit de losse hand te tekenen, kan je altijd een sjabloontje gebruiken.

*De pompoenen: in het voorbeeld werden een aantal pompoenen in een gouden kleur geverfd, terwijl andere gewoon wit bleven; het steeltje kreeg dan wel een gouden randje en omgekeerd kregen de gouden pompoenen een wit steeltje. Uiteraard kan je ook hier weer zelf variëren met kleur. Laat het geheel goed drogen.

*Plaats je presentatie op een mooie houten schaal en decoreer er je tafel of kast mee.

Zo zie je maar dat je niet in de traditionele kleuren hoeft te blijven om een stijlvolle herfstdecoratie te maken.

Bron: https://placeofmytaste.com/diy-fall-centerpiece/

Opmerking plaatsen