Je keuken is een item in huis, dat het meest met je persoonlijke smaak verbonden is. Niet enkel wat design betreft, maar ook wat betreft opbergmogelijkheden. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van inkopen doen en het bereiden van maaltijden. Dat vraagt een specifieke indeling van de keuken. Maar niet altijd is jouw persoonlijke smaak te verenigen met de ruimte die je ter beschikking hebt. In een kleinere keuken bijvoorbeeld, kan je al snel botsen op een gebrek aan opbergruimte.

Een makkelijke manier om dan extra opbergruimte te creëren, is door alles in de strijd te gooien. Met andere woorden, de kastdeuren inschakelen om meer plaats te maken voor ditjes en datjes die je niet meer in de schuiven krijgt gepropt , waardoor je handige deuropbergers krijgt.

In het onderstaande projectje werd op een handige manier gebruik gemaakt van elke centimeter, om op een ordelijke manier meer kastruimte te creëren.

 

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT VOOR DIT PROJECT

-zelfklevende sierfolie

-papiersnijder

-houten sierlatjes

-kruidenrekjes

-oogschroeven medium

-magnetische aluminium plaat

-lijmspray en meubel montagelijm

-lijstjes en blocnotes met aluminium achterzijde

-kurk op rol en dubbelzijdige plakband

-allerlei bureau accessoires (pins, papierklemmen…)

AAN HET WERK- STAPPENPLAN

STAP 1 DE DEUREN VOORBEREIDEN

Om de binnenzijde van de kastdeuren een beetje speciaal te maken, kan je ze bedekken met sierfolie. Kies een motief en kleur dat mooi past bij de kastdeuren.

Meet de kastdeuren op en snij de folie op maat.

Kleef de folie voorzichtig tussen de omlijsting van de deuren. Werk van boven naar beneden en stukje bij beetje; op die manier kan je makkelijker eventuele luchtblaasjes eruit duwen.

STAP 2 DE HOUTEN LATTEN AANBRENGEN

Maak de houten latjes op maat van de kastdeur en geef ze een kleurtje dat past bij de folie.

Kleef ze vast met stevige lijm; hier werden de latjes enkel bovenaan gebruikt.

In de ene kast zullen ze dienst doen als basis voor de oogschroeven en in de andere kastdeur zijn ze de afwerking voor de magneetplaat en de kurkwand.

 

STAP 3 DE OOGSCHROEVEN BEVESTIGEN

Deze stap is supermakkelijk. Boor een kleine opening voor op verschillende afstanden in de houten lat en schroef er vervolgens de oogschroeven in. Hier kan je allerlei keuken accessoires aanhangen.

 

STAP 4 DE KRUIDENREKJES

Heb je kruidenrekjes op de kop kunnen tikken? Kleef die dan onderaan op de kastdeur (een handige Harry kan die ook helemaal zelf maken) je kunt ze ook proberen vast te schroeven, maar het risico dat je door de deur zit is reëel, dus een stevige lijm om bijvoorbeeld meubelen te monteren, is vast veiliger.

 

STAP 5 HET MAGNEETBORD

In een andere kastdeur, werd een magneetbord in ruitjesvorm opgehangen om allerlei notities en keukenlijstjes op te hangen. Neem het magneetbord en spray aan de achterzijde lijmspray (bij voorkeur buiten op een goed verluchte en open plaats). Kleef het magneetbord op de binnenzijde van de kastdeur. Werk bovenaan af met een houten latje zoals boven.

 

STAP 6 HET PRIKBORD

Een extra prikbord is mooi meegenomen als je met meerdere mensen in huis leeft.

Hiervoor werd heel eenvoudig een stuk kurk afgesneden van een rol, dat past binnen de contouren van de kastdeur. Bevestig dubbelzijdige plakband aan de zijkanten en in het midden van de kurk en kleef het op de kastdeur. De pins kan je gewoon bewaren op de kurk en opgeruimd staat netjes.

Werk ook hier de kastdeur af bovenaan, met een houten sierlatje.

Klaar!! Een heel simpele, maar effectieve manier om meer kastruimte te creëren, zonder ingrijpende veranderingen.

Bron: https://www.jennaburger.com/2013/11/kitchen-organization-ideas-for-the-inside-of-the-cabinet-doors/

Opmerking plaatsen