Nog enkele dagen en Halloween zal door velen weer gevierd worden. Tijd dus om  extra aandacht te besteden aan Halloween en de leukste decoraties voor binnen en buiten om de perfecte Halloween sfeer te creëren.

Vandaag vonden we de volgende super lieve spookjes, die de gasten verwelkomen met Halloween.

Wat hebben we allemaal nodig voor deze decoratie?

-Gedroogde kalebassen

-Witte verf in sprayfles

-Zwarte hobbyverf

-Kleine verfborstel

-Kaasdoek (of tule werkt ook perfect)

Werkwijze:

*Als je met verse kalebassen werkt, moet je deze wellicht eerst reinigen, om eventuele grondresten en harde delen te verwijderen. Als je geluk hebt, zijn de kalebassen reeds gereinigd als je ze aanschaft en kan je dit werkje overslaan. In elk geval gebruik je best een mondmasker terwijl je dit werkje doet. (om te vermijden dat je in contact komt met eventuele schimmels die zich op de kalebassen bevinden.

Maar indien niet:

Week je kalebassen in water met afwasmiddel en een beetje bleekmiddel, gedurende ongeveer twee uur. Dit zal de verhardingen losweken. Daarna zou je de korst er makkelijker af kunnen halen. Laat de kalebassen vervolgens aan de lucht drogen.

*Met je witte verf in spuitbus, geef je de kalebassen hun wit laagje. Je kan de kalebassen buiten ophangen terwijl je ze spuit; op die manier kan je een kalebas in zijn geheel verven. (anders moet je eerst één zijde doen en laten drogen, vooraleer je de andere zijde kunt doen)

*Als de verf volledig droog is, kan je de gezichtjes schilderen, met de zwart verf; dit is een creatief en persoonlijk proces. (worden het vriendelijke of minder vriendelijke spookjes?) Laat de afgewerkte creaties goed drogen.

*Knip een stuk kaasdoek, of tule (maak het niet te klein) en hang het over de spookjes; beveilig het met een aantal zwaardere objecten, om te vermijden dat de spookjes wegvliegen 😊.

*Maak op die manier verschillende spookjes en decoreer er je terras of balkon mee.

Bron: https://www.houseofhawthornes.com/ghosts-made-from-gourds/

Om je decoratie helemaal af te maken, kan je er nog een zelfgemaakte bezem bijplaatsen.

Die maak je heel makkelijk door in het bos afgevallen takjes te gaan sprokkelen. Verzamel ze in een oude emmer.

Daarna neem je een oude bezemsteel (of je koopt een nieuwe voor dit project).

Kies er de mooiste takjes uit en bundel ze rond de bezemsteel; zet ze vast met een mooi touw of raffia en je eigengemaakte bezem is klaar!

Simpel, maar wel leuk!

Bron: https://overthebigmoon.com/make-your-own-witch-brooms-and-halloween-signs/

Opmerking plaatsen