Vinden jouw kinderen het ook geweldig om allerlei herfstproducten van de grond te rapen, zoals bladeren, bolsters, eikels en dergelijke? Meestal willen ze dit allemaal het huis mee in nemen om het te ‘verzamelen’ maar gebeurt er daarna vrij weinig mee. Wat als je nu de eikels die ze rapen in een kleurrijk jasje steekt zodat je ze nog als decoratie kan gebruiken? Dat kan door de eikels heel gemakkelijk een kleurtje te geven.

Wil je ook eikels verven? Kijk dan vlug hieronder hoe je dit best kan doen!

Werkwijze

Stap 1

Plaats de eikels op een ovenplaat bedekt met aluminiumfolie en bak ze op 170° voor ongeveer een 2-tal uur. Dit om zeker te zijn dat alles goed en dood is.

Stap 2

Gebruik acrylverf en een verfborstel om de eikels te voorzien van een kleurenjasje.

.Penseelstreken maken een verschil in het uiterlijk van de eikels, dus borstel met de nerven van de noot mee.  Je hoeft de hoedjes van de eikels niet te verwijderen.  Als er hoedjes afvallen kan je ze er gemakkelijk weer aanlijmen.

Gebruik verschillende tinten groen, blauw, oranje en goud voor jouw eikels. Tenzij je uiteraard liever met andere kleuren werkt.  Je kan er ook enkele tussenlaten die je gewoon in de originele staat houdt of je kan deze ook met doorzichtige verf verven om de kleur te behouden, moest je deze er tussen willen hebben.

Zet de eikels opzij om te laen drogen.  Je hoeft jezelf niet te veel zorgen te maken voor de natte verf. De eikels rollen vanzelf terug naar hoedjes als je ze neerlegt.

In dit voorbeeld werden de eikels in een decoratief blad gelegd en zo als tafeldecoratie gebruikt. Of moest je zelf een leuke andere schaal hebben, kan je ze uiteraard daar ook in verwerken.

Het leuke aan de eikels is dat als je er naar kijkt dat ze wat doen denken aan ingepakte herfst chocolaatjes. 🙂

Bron: https://www.homestoriesatoz.com/fall-2/how-to-paint-acorns.html

Opmerking plaatsen