Kerstmis komt steeds dichterbij. We gaan met zijn allen op zoek naar de leukste cadeautjes en decoraties voor de kerstboom.

Ook onze kersttafel willen we uitnodigend maken, door er een typische kersttoets aan te geven.Welke richting je hiermee uitgaat is persoonlijk en afhankelijk van het feit of je kiest voor een moderne vormgeving of een eerder traditionele.

In het onderstaande voorbeeld gaan we helemaal de traditionele toer op, met de typische kerstsfeer in rood, groen en wit, maar aangevuld met een moderne insteek van zwart, als basis.

Wat heb je allemaal nodig om deze look te creëren?

  • Wit met zwarte stof voor de tafelloper en de servetten
  • Dennengroen en dennenappels of zoals in het voorbeeld, een voorbereide tak met dennengroen en dennenappels in een besneeuwd jasje
  • Satijnen lint, breed, rood
  • Mini- kerstboompjes (hier werd de helft gekozen voor groene kunststof boompjes en witte in karton; dat kunnen ook andere soorten zijn, zolang je de kleuren respecteert)
  • Sierfruit (hier werden peertjes gebruikt, ook dit kan je zelf aanpassen)
  • Lint ter afwerking
  • Schaar, tangetje, eventueel naald en draad

Werkwijze:

Eerst en vooral, als je geen tafelloper vindt in de kleur die je zoekt, kan je altijd zelf eentje maken. Zoals je zult zien, is het vrij makkelijk om zo’n tafelloper te maken, vooral als je een stof kiest met ruit- of streepmotief. Als je wilt, kan je zoals in het voorbeeld, ook je servetten in hetzelfde stofje maken, voor een extra feestelijke toets.

Als je tafelloper klaar is, strijk je hem mooi glad en leg je hem op de tafel. Als je de tafel voorbereidt voor een feestmaal, ga je nu eerst de tafel zetten (borden, bestek, servetten). Hier werden zwarte borden gebruikt, om de traditionele look te doorbreken en ze een moderne flair te geven.

Laat in het midden van de tafel een rechthoekige ruimte. Maak daar de opstelling met de boompjes. Wissel de groene boompjes af met de iets modernere kartonnen versies, om ook hier een speels effect te bekomen.

Werk de borden af met een rood tintje in de vorm van een stukje sierfruit, dat je mooi afwerkt met een sierlint.

Om de tafel af te werken, plaats je de hoge champagneglazen (leuke tip: wanneer je de glazen vult, doe er dan enkele rode besjes in, om de look helemaal af te maken.

Om de stoelen een feestelijke kerstuitstraling te geven, heb je heel weinig nodig. Je knipt gewoon een stuk rood satijnen lint (ongeveer één tot anderhalf meter) en legt het ronde de rugzijde van de stoel. Achteraan wordt het lint geknoopt met een grote strik, die je in het midden afwerkt, met een tak met dennengroen en dennenappels (hoe opvallend je deze afwerking maakt, is persoonlijk en afhankelijk van de look die je wilt creëren).

Om deze traditionele kerstlook extra in de verf te zetten, is het leuk als je in de ruimte nog enkele rood, wit en groene accenten laat terugkomen, zoals in het voorbeeld, een paar rode dozen, kaarsen en enkele groene sparretjes. Nog mooier wordt het als je de kerstboom en je tafeldecoratie op mekaar afstemt.

Bron:http://thediymommy.com/one-table-two-looks-fall-winter-tablescape-ideas/

Opmerking plaatsen