Dit is een gemakkelijk en zuinig idee  voor iedereen om te doen en het heeft ook effectief een doel. Kinderen, ouderen, leden van de tuinclub of iedereen die creatief wil zijn, kan gebruikte conservenblikjes hergebruiken in containers voor tuinaccessoires.

Shoppen

Shop voor zaadpakketjes waarbij de pakketjes mooi zouden zijn als label.  Deze kosten meestal nog geen euro en is dus helemaal niet duur. Zoek naar de kleurrijke printen die ook groot genoeg zouden zijn voor op jouw lege conservenblikken. In dit voorbeeld werd er gezocht naar pakketjes met weinig tekst, waardoor het gemakkelijker was om de afbeelding te knippen.

Labels verwijderen

Verwijder de labels van de lege conservenblikken. Soms kan het zijn dat er nog wat lijm achter blijft, probeer deze toch zo goed mogelijk weg te halen.

Labels knippen

Knip de labels zodat je enkel de mooie afbeelding hebt. Je kan dit als een vierkant, rechthoek houden, of je kan het knippen in een ovaal. Hou de afbeelding tegen het blik om te kijken of het de goede grootte is.

Mod podge

Doe dan wat mod podge op de achterkant van de afbeelding met een spons borstel en plaats deze dan op het blikje.  Doe ook wat van de mod podge op het blikje zelf waar het label gaat komen. In het begin kan je het label nog heel gemakkelijk verschuiven, moest het niet meteen goed hangen.  Doe dan opnieuw mod podge over het hele label.

Vernis

Spray dan vernis aan de binnenkant én de buitenkant van het blikje om te voorkomen dat dit gaat roesten, moest je dit buiten bewaren.  Hou er wel rekening mee om dit buiten te doen, waar het goed verlucht is.
Wanneer de vernis droog is, kan je jouw nieuwe tuin containers vullen met jouw tuinaccessoires.
Een leuk idee is ook om hier een kruid in te planten.

Bron: https://www.hometalk.com/35541726/up-cycle-your-empty-food-cans-to-this

Opmerking plaatsen