Quotes zijn altijd een leuke manier om aan je huis of tuin een persoonlijk karakter te geven. Het geeft als het ware de ziel weer die we thuis noemen.

Een quote kan je op allerhande manieren maken, maar een zeer makkelijke manier is door middel van oude pallets om zo een leuke quote voor huis of tuin te maken.

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT

-Pallet hout

-zaagmachine

-boormachine en schroeven

-sjabloon quote

-mod podge

-acrylverf in twee kleuren (of 1 kleur, naar wens)

-mousse borsteltje voor de mod podge

-verfborsteltje

AAN HET WERK- STAPPENPLAN

Je kunt heel het stappenplan volgen op een leuk filmpje, maar hieronder vindt je ook nog de stappen uitgelegd. De quote in het filmpje is een andere opstelling en quote dan op de foto en het kader is kleiner, maar de manier van werken is hetzelfde; voor een groter kader, zet je gewoon verschillende pallets samen op de manier die in het filmpje getoond wordt.

STAP 1 HET HOUT ZAGEN

Ga op zoek naar pallet hout; dit kan je tegenwoordig ook gewoon kopen, of misschien ken je wel iemand die oude pallets heeft, die je kunt gebruiken.

Meet de juiste afmetingen af op het hout en zaag de verschillende stukken op maat met de zaagmachine (of laat dit doen). Zaag telkens twee pallets op een langere lengte en twee pallets die korter zijn; de kortere zullen de langere verbinden.

STAP 2 DE PALLETS MONTEREN

Schuur het hout nog even op vooraleer je het samenstelt.

Leg de twee langere stukken naast elkaar op een werkbank; leg de twee kortere stukken er dwars overheen en lijm ze vast op de langere stukken, waardoor je deze met mekaar verbindt. Voor de zekerheid zet je met de schroefboormachine nog enkele schroeven in de pallets, voor een stevige bevestiging.

Indien je een groter bord maakt, laat je de kortere stukken telkens de volgende pallets overlappen, waardoor ze onderling verbonden worden.

STAP 3 DE QUOTE PLAATSEN

Neem je sjabloon met de quote en leg hem op het kader.

Ga met de mod podge (gebruik het mousse borsteltje) over de openingen van het sjabloon; vul ze mooi op.

Neem nu acryl verf (hier werden twee kleuren gebruikt; dit kan je zelf kiezen) en ga wederom over het sjabloon met de verf (over de mod podge heen). Laat heel kort drogen.

STAP 4 DE ONTHULLING

Verwijder het sjabloon voorzichtig van het kader; met een potlood of houtsnijdertje verfijn je de ruwe hoekjes, waardoor de tekst beter uit de verf komt. Laat drogen.

Je kunstwerk is klaar!!

Als je de quote buiten gebruikt, gebruik dan zeker verf voor buitengebruik en geef het geheel dan nog een beschermende vernislaag.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=247tECSW4_A

alternatief voor bovenstaande diy: https://www.thinkingcloset.com/2012/11/29/wood-pallet-sign-tutorial/

Opmerking plaatsen