Hij komt, hij komt, die goede lieve Sint… Nog iets meer als een maand en daar is Sinterklaas al weer. Als je kinderen hebt, zal het je wellicht niet ontgaan want ze zijn al druk bezig met uit te kijken en te kiezen wat ze alweer gaan vragen. En ook de winkels zijn al weer goed voorradig met chocolade, pepernootjes en nog zoveel meer.

Daarom dachten we, zou het eens niet leuk zijn om te kijken of we onze woning niet een klein beetje kunnen toewijden aan de Sint. En toen zijn we toch heel wat leuke sinterklaas decoraties tegengekomen. En de kids zullen natuurlijk ook enthousiast zijn dat je samen met hen uitkijkt naar de Sint.

Sinterklaas dienblad

Dit voorbeeld is enorm gemakkelijk te ‘maken’ en is super leuk.  Je kan dit ook naar jouw eigen wensen inkleden. Hier werden pepernootjes gebruikt, houten blokken, een klein jute zakje en een huisje. 

Raamdecoratie

Hier heb je zeker niet veel voor nodig. Een witte krijtstift en je bent vertrokken. Zet een leuke boodschap op je raam, laat je kinderen zelf iets mee tekenen, zodat ze hier ook in betrokken worden.

Sinterklaas slinger

Ook leuk is door een slinger van sinterklaas op te hangen in jouw woning of in de kamers van jouw kleine schatten. Deze kan je kopen of je kan ook op internet templates terugvinden die je kan afdrukken en zelf kan maken. Dit kan bijvoorbeeld via deze link.

 

Deurkrans

Ook altijd leuk is om een deurkrans te maken en ook bij de sint is dit een mogelijkheid. Via deze link kan je de volledige handleiding hiervan terugvinden. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld. Er zijn heel wat variaties terug te vinden op Pinterest.

Opmerking plaatsen