Wil je graag creatief bezig zijn tijdens de vakantie- of zomermaanden? En wil je een origineel projectje voor de tuin, dat makkelijk te maken is en waarbij je werkt met gerecycleerde materialen? Dan is de volgende zomerse deurkrans het perfecte ideetje. Je kunt werken met levende materialen, maar je kunt ook gewoon kunstbloemen en planten gebruiken, als je niet steeds opnieuw de bloemen wilt vervangen.

MATERIALEN DIE JE NODIG HEBT

-een oude tuinslang

-bloemistendraad

-bloemen en planten naar keuze

-sierlint

-accessoires (naar wens; hier werd een gietertje gebruikt om het middelste deel van de krans op te vullen)

STAP VOOR STAP

STAP 1 DE TUINSLANG OP MAAT MAKEN

Is je tuinslang vrij lang? Dan knip je een deel van de tuinslang af, om te gebruiken in jouw project. De lengte is afhankelijk van het aantal ringen dat je wilt creëren in de deurkrans.

Maak de tuinslang proper vooraleer je aan de slag gaat. Heb je een echte oude tuinslang, die er niet meer zo fris uitziet? Dan kan je deze ook eerst verven met een verfspray bijvoorbeeld.

STAP 2 DE KRANS VORMEN

Neem de tuinslang en wikkel ze in een cirkelvorm; jij bepaalt zelf hoeveel ringen je maakt. Houd iemand paraat om de opgerolde slang vast te houden.

STAP 3 DE KRANS VASTMAKEN

Met de bloemistendraad, wikkel je het beginpunt en het eindpunt van de tuinslang stevig vast, zodat de slang niet meer kan afwikkelen. Dit wordt ook de plaats waar je je groen materiaal zult bevestigen.

STAP 4 BLOEMEN EN PLANTEN BEVESTIGEN

Nu kan je je creatieve geest loslaten. Steek bloemen en planten tussen de bloemistendraad, om je krans op te bouwen. Kleuren en materialen kies je helemaal zelf; gebruik voldoende groen materiaal om de bloemistendraad helemaal te bedekken.

STAP 5 DE AFWERKING

Gebruik als afwerking eventueel gekleurde sierlinten en andere accessoires. Hier werd in het midden een gieter gebruikt om het geheel af te werken, maar je kunt allerlei items gebruiken, om jouw deurkrans een eigen karakter te geven.

Geef je krans een mooi plaatsje in de tuin of op het terras.

 

Bron:http://www.scrapality.com/2015/04/turn-an-old-garden-hose-into-a-spring-wreath.html

Opmerking plaatsen