Ben je toe aan nieuwe muurdecoratie en wil je zelf enkele stylish foto’s maken en bewerken? Dan kan je leuke achtergronden verzinnen om je afgewerkt fotoproduct net dat beetje extra te geven.

Het volgende project toont drie verschillende foto achtergronden of backdrops elk met hun eigen specifieke stijl. De gebruikte materialen kunnen gewoon overschotten zijn die je nog op zolder liggen hebt, of die je in elke doe het zelf zaak vindt.

Eerste achtergrond: Een marmerprint canvas

Nodig:

Voor deze backdrop heb je een canvas nodig (formaat afhankelijk van hoe groot de dingen zijn die je op de foto wil zetten), een schaar en plakfolie met een marmerprint.

Hoe?

Snijd de plakfolie op maat, snijd de hoeken in en vouw vervolgens de folie om je canvas heen. Super gemakkelijk te maken en het licht elke foto mooi op.

Marmer staat heel stijlvol om foto’s van make-up op te maken, of fotoprints van groene planten (voor in de badkamer bijvoorbeeld) Maar ook heel leuk voor allerlei close-ups.

Tweede achtergrond: Laminaat

Een tweede mogelijkheid voor een leuke backdrop, is laminaat.

Nodig:

Het enige wat je hierbij nodig hebt, zijn enkele planken laminaat (of 1 brede generfde plank). Misschien heb je nog enkele overschotten liggen op zolder of je kan gewoon een overschotje halen in de doe het zelf zaak.

Hoe?

Gebruik het laminaat in zijn geheel om grotere foto projecten te maken, of laat het op maat zagen voor kleinere foto’s.

Schuif enkele planken laminaat in mekaar, plaats je foto ontwerp erop en fotograferen maar. Heel makkelijk!

Derde achtergrond: Gebeitst hout

Deze optie vraagt het meeste voorbereidend werk.

Nodig:

planken, vijzen, een schroevendraaier/boormachine, een schuurpapier/machine en beits.

Hoe?

Eerst leg je een aantal (oude) planken naast elkaar, waarna je ze aan elkaar vastmaakt door er achteraan dwarsplanken aan vast te schroeven. (zie foto)

Gebruik gerust oud hout, dat heeft het meeste karakter.

Verwijder stof en vuil en schuur het licht op. Probeer verschillende proeffoto’s uit ; je kan het hout daarna eventueel nog bijschuren voor een ander effect.

Smeer nu de planken in met beits en laat alles goed drogen. Probeer ook hier weer uit of één laag beits voldoende is voor het gewilde effect. Zoniet kan je nog een extra laag leggen voor een dieper kleureffect en een groter contrast op foto.

Je hoeft hierbij zelfs eventuele vijzen en andere oneffenheden niet te verwijderen; deze kunnen bijdragen tot het effect.

Felle kleuren komen heel mooi uit op deze achtergrond.

Probeer ook zelf nog leuke achtergronden uit. Ga op zoek in kasten, op zolder, in het tuinhuis of garage en je zal verbaasd staan dat je met de meest banale zaken, de mooiste achtergronden voor je foto’s maakt!

Het afgewerkt product kan je laten uitvergroten en inkaderen om je muurdecoratie helemaal af te maken.

Bekijk ook de afbeeldingen voor nog meer leuke backdrop ideeën.

Be creative!!

Bron: http://www.thelifefactory.be/diy-3x-fotografie-backdrops/

Comments are closed.