De lente komt steeds dichterbij, we voelen het in al onze botten en spieren. De zon gaat stilaan steeds meer terrein innemen en dat zal je ook zien aan de natuur die opnieuw herleeft, met frisse kleuren en prachtige lentebloesems.

Tijd dus om dat lentegevoel naar buiten te brengen en je huis extra fris aan te kleden. Om je gasten te verwelkomen, is het een leuk idee om een typische lentekrans aan de deur te bevestigen met al het prachtige wat de lente biedt.

We geven jullie twee inspiratietips om op een heel makkelijke manier een lentekrans te knutselen.

Voorbeeld 1: De tulpenkrans

Wat heb je nodig?

-een krans in piepschuim

-een breed, zijden sierlint in een neutrale kleur

-tulpen in kunststof in verschillende kleuren

-kniptang

Werkwijze :

*Wikkel het sierlint rond de krans en steek het op het einde vast, of niet het aan de krans vast (of je kan het ook vastkleven) Zorg ervoor dat het lint mekaar overlapt, want je moet straks de tulpen tussen het lint en de krans steken.

*Knip de tulpen kort met de kniptang.

*Start met één kleur en steek per overlapping een tulp in dezelfde kleur. Werk zo rondom de krans.

Begin aan de buitenkant van de krans en werk zo naar binnen toe.

*Voeg nu de volgende kleur toe die je gekozen hebt en werk op dezelfde manier als voorheen. Steek niet alle tulpen mooi op een rijtje, maar wissel af, zodat je straks een mooi geschakeerd effect krijgt van kleuren.

*Als je alle tulpen hebt toegevoegd, controleer dan de krans op open plekken en vul zo nodig op. Misschien is het een idee om wat groen opzij te houden, om eventuele open ruimtes op te vullen.

De beste manier om dit te controleren, is gewoon de krans tegen de deur te houden en te kijken vanop afstand of er nog ergens een toevoeging moet gebeuren.

Klaar !

Bron : http://www.thediyvillage.com/2013/03/tulip-door-wreath.html

Voorbeeld 2: De margrietjes op een lentewei – Krans

Wat heb je nodig?

-een piepschuim krans

-lint in nepgras, of een bol nepbont (in hobbywinkels)

-lint in bloemetjesvorm

-speldjes

-lijm

-zijden sierlint om de krans op te hangen

-extra accessoires lente

Aan de slag :

*Wikkel het nepgras rond de krans. Steek het op verschillende plaatsen vast met speldjes, zodat het goed vast blijft zitten. Zorg voor een mooi gevulde krans, door indien nodig meerdere lagen te leggen.

*Knip de bloemetjes los van het lint en kleef ze stuk per stuk verspreid over de krans, vast aan het gras. Wil je dat de bloemetjes niet meer loskomen? Dan kan je ze ook vastnaaien op het geheel.

*Bevestig eventueel nog andere lente accessoires ; knoop het zijden lint rond de krans en bevestig aan de deur.

Klaar !!

Comments are closed.