Zoals gezegd, tonen we je jullie nu een makkelijk projectje, dat je kunt maken uit oude boomstronken.

In dit geval zijn de boomstronken mini boomstronken of dikke takken, want we maken houten onderleggers voor het tuinfeest.

WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG VOOR DIT PROJECTJE?

-dikke takken of een houtstronkje van ongeveer 10 tot 15 centimeter doorsnede

-een handzaag of je kunt dit karweitje ook gewoon laten doen

-schuurpapier grof en fijn

-heldere vernis

 

STAPPENPLAN

STAP 1 HET HOUT OP MAAT MAKEN

Laat het hout even uitdrogen vooraleer je het begint te zagen. Doe dit in een frisse en droge kamer. Dit helpt voorkomen, dat het hout barst of dat het later sappen loslaat.

Je kunt dit gewoon met een handzaag doen (als je een handige Harry in huis hebt, kan dit geen probleem zijn) of je kunt gewoon je hout op maat laten zagen in de handel.

De sneden zouden ongeveer tussen de 1 en 2 centimeter dik moeten zijn, voor een goede onderlegger.

STAP 2 HET HOUT SCHUREN

Je kunt kiezen of je de zijkant ook glad wilt, dan gebruik je best het grof schuurpapier. Maar omdat dat net het authentieke uitzicht geeft, kan je ook gewoon de boven- en onderzijde glad schuren en dat kan je doen met een fijn schuurpapier, om zoveel mogelijk de houtstructuur te behouden.

STAP 3 HET HOUT VERNISSEN

Omdat onderleggers vaak gebruikt worden, is het beter om ze even met een heldere vernis te bewerken, voor een mooie afwerking en betere houdbaarheid; het is ook gewoon makkelijker om proper te maken, als je al eens iets morst op het hout. Je bent vrij om ook de zijkanten te vernissen.

Je onderleggers zijn na drogen, klaar voor gebruik. Let erop dat de onderzijde niet meer krast, of breng voor de veiligheid nog extra bescherming aan, door middel van kleefstrips in vilt.

 

Een super makkelijk projectje waar je jaren geniet van hebt.

Bron: https://gardentherapy.ca/natural-branch-coasters/

Opmerking plaatsen