Als kind vond je het vroeger waarschijnlijk wel fantastisch als het bijna Pasen was om paaseitjes te schilderen of te stempelen. Hieronder kan je alvast een leuk project terugvinden om samen met jouw kids paaseieren te stempelen met aardappelen.

Samen aan de slag gaan en creatief met de kids zijn is een goede bezigheid voor hun en dat vinden ze meestal ook geweldig om te doen. Here is how you can get started making your own.

Benodigdheden

  • Aardappelen
  • Mes
  • Verschillende kleuren verf
  • Plaat
  • Handdoek
  • Papier of karton om op te stempelen

Stappenplan

  1. Start eerst en vooral om de aardappel(en) in de helft te snijden. Duw de kant die open is tegen een handdoek om het vocht te absorberen. Dit is wel belangrijk want anders wordt het vrij glibberig.
  2. Eens deze droog is, kan je beginnen met het design erin te snijden. Gebruik een mes om lijnen te maken, cirkels, zig zags en andere vorm dat je zelf wilt. Wees voorzichtig, want de aardappel kan nog altijd wat glibberig zijn.
  3. Duw daarna de aardappel opnieuw tegen een handdoek aangezien je door het snijden opnieuw meer vocht kan gekregen hebben.
  4. Je bent klaar om te stempelen!

Duw de aardappel met de gesneden vormen in de verf. Het is gemakkelijker als je de verf eerst op een plaat doet om gemakkelijk te doppen. Verwijder alle overtollige verf vooraleer je effectief gaat stempelen. Dit kan bijvoorbeeld met een borsteltje.

Duw dan de aardappel op het papier. Haal de aardappel weg en kijk welk design je neer hebt gezet. Dit kan je herhalen zoveel je wil. Wanneer je een andere kleur wilt, reinig je gewoon de aardappel onder het water. Je hoeft hier zeker geen nieuwe aardappel voor te snijden.

Veel plezier!!

Opmerking plaatsen