Nog enkele dagen en Pasen is in het land. Met alles wat er momenteel gaande is, ben je dit misschien uit het oog verloren of lijkt dit niet zo belangrijk, maar voor onze kleinste schatten is dit zeker wel belangrijk. En aangezien we toch veel tijd samen kunnen doorbrengen kan een leuk project zeker geen kwaad. Vandaag gaan we paaseitjes kleuren met rijst.

Benodigdheden

  • Hardgekookte eieren
  • Plastieken zakje (diepvrieszak bijvoorbeeld)
  • Droge rijst
  • Voedselkleurstof

Stappenplan

  1. Rijst kleuren

Vul een beker met droge rijst (Doe de beker 3/4de vol.). Voor elke kleur heb je zo’n aparte beker nodig om te kleuren alsook een lege beker. Wanneer je de verschillende bekertjes met rijst klaargemaakt hebt, is het tijd om de voedselkleurstoffen te kiezen.

Je kan bijvoorbeeld gaan voor paars en blauw, rood en geel, groen en geel. Doe 10 tot 15 druppeltjes van elke kleur direct op de rijst en doe dan de lege beker over de beker met de rijst (met de openingen naar elkaar toe) en schud dan met de rijst totdat alles goed gekleurd is. Je kan dit doen door de bekers gewoon tegen elkaar te houden of je kan deze ook even met tape aan elkaar vasthangen.

2. Eieren kleuren

Wanneer de kleuring is gelukt bij de rijst, kap je de rijst in 1 van de 2 bekers en leg je er een ei in. Doe de bekers weer tegen elkaar en schud opnieuw. Dit doe je totdat het ei volledig gekleurd is. Haal de bekers uit elkaar en haal voorzichtig het ei er uit. Voila zo gemakkelijk is het!

Let wel op met de eitjes dat je niet te hard schud! Eens klaar laat je de eieren drogen in de ijskast (ook om ze eetbaar te houden).

Opmerking plaatsen