Je krijgt vaak thuis heel wat rommel en afval te verwerken. Denk maar aan de lege flessen, karton, plastiek, kranten, etc. Daarom kan je er soms ook beter mee aan de slag in plaats van deze gewoon te sorteren als afval.

Denk maar aan oude kranten bijvoorbeeld: je leest misschien graag de krant, maar eens gelezen dan beland deze altijd in de vuilbak. Maar ook daarnaast krijg je heel wat papieren kranten in de vorm van reclame in jouw brievenbus, die net op dezelfde manier in de vuilbak belanden. Waarom de oude kranten dan niet gewoon hergebruiken?

Cadeau’s

Je hebt dit waarschijnlijk al wel enkele keren zien passeren, maar pak er gewoon jouw cadeau’s mee in. Je bespaart niet enkel geld op inpakpapier, maar het is creatief en je geeft het een nieuw leven.

Zaadpotjes

Ben je iemand die graag plantjes plant ? Dan weet je ook dat je vaak van nul af moet beginnen en dat je deze in het begin in kleine potjes moet laten ontkiemen. Deze potjes kan je heel gemakkelijk maken van oude kranten: Vouw de kranten in de vorm van potjes (eventueel met behulp van een blik of fles om de vorm te verkrijgen) en vul deze met aarde waar je de zaadjes instopt. Als de zaadjes zijn ontkiemt zet je de plantjes over naar de moestuin.

Ramen poetsen

Als je dit nog niet gedaan hebt, dan is het misschien de moment om dit eens te proberen, want het lukt ook effectief om je ramen te poetsen ZONDER strepen met stukjes krantenpapier. Wist je dit nog niet? Neem wat water en azijn en oude kranten en poets jouw ramen.

Knutselen

Heb je kinderen en knutsel je graag eens met hen? Dan kan je ook perfect jouw oude kranten hiervoor gebruiken. Je kan hier 1001 dingen mee doen : papier-maché, roosjes maken van oude kranten, maar je kan hier ook andere vormen mee maken. Neem zeker eens een kijkje op Pinterest hiervoor.

Vulsel

Je kan deze natuurlijk ook bijhouden als opvulsel voor als je eens een pakketje wilt versturen. Als je dat niet veel doet, blijf je wel eventjes met al dat oude krantenpapier zitten. Maar misschien ken je wel iemand die dit vaker doet? Deze zal je dan ook wel dankbaar zijn.

Barbecue

Ikzelf hou bijvoorbeeld steeds mijn krantenpapier bij voor de barbecue aan te steken. Want als je in de zomer de bbq graag eens aansteekt, dan gaat het krantenpapier er ook zo vlotjes door. :-