Nu de herfst helemaal in het land is, laten de bomen hun bladeren los. Wandelen doorheen het bos kan je dan ook een prachtige herfstbuit opleveren, van herfstvruchten tot kleurrijke herfstbladeren.

Met herfstbladeren kan je dan ook de meest prachtige creatieve projecten maken en omdat je herfstbladeren makkelijk kunt drogen, kan je de projectjes ook lang bewaren, waardoor je ervan kunt genieten tot de winter zijn intrede doet.

In het volgende project worden herfstbladeren gebruikt om een prachtig herfstboeket rozen te creëren, in de warme kleuren die de herfst rijk is.

Wat heb je allemaal nodig om dit boeket te maken?

-een tiental kleurrijke herfstbladeren (het mooist is het wanneer je dezelfde soort bladeren neemt) eik of gelijksoortige bladvorm werkt heel mooi. Hou er rekening mee, dat de bladeren gedroogd, maar wel vers gevallen zijn, zodat ze goed plooibaar zijn.

-korte twijgjes

-schaar

-bloemistentape of bloemistendraad

Werkwijze:

Stap 1

Neem een herfstblad en vouw het in de helft (van boven naar onder)

Stap 2

Vouw het blad opnieuw in de helft (nu van rechts naar links)

Stap 3

Rol nu het blad stevig op van de rechter naar de linkerzijde.

Stap 4

Vouw nu een tweede blad in de helft en opnieuw in de helft (zie bovenstaande stappen) en rol het omheen het eerste blad; Doe hetzelfde met een derde en een vierde blad, om zo een hart te maken dat groot genoeg is.

Stap 5

Rol nu het hart in een volgende blad, dat je niet gevouwen hebt en herhaal deze actie met een volgende blad en zoveel bladen als je nodig hebt om de bladvorm van je roos te maken.

Stap 6

Bind nu alle bladeren stevig samen met ofwel bloemistendraad ofwel met bloemistentape, die je rond het onderste deel van de roos wikkelt.

Als je bloemistendraad gebruikt, maak je daarvan een stengel en als je bloemistendraad gebruikt, neem je een houten twijgje als stengel die je ook verder inwikkelt met tape.

Zet de rozen samen in een vaas en creëer zo je eigen herfstdecor.

Klaar!!

Tip:

Gebruik de kleinere bladeren in het centrum van de roos en de grotere aan de buitenzijden.

Wikkel de bladeren door het centrum te draaien, op die manier krijg je een evenredigere bedekking.

Bronnen:

http://www.diyncrafts.com/8842/decor/creative-diy-maple-leaf-roses-6-easy-steps

http://www.designsponge.com/2011/10/diy-project-autumn-leaf-bouquet.html

 

1 Comment

Opmerking plaatsen