Sneeuwglobes blijven leuk. Ze spreken groot en klein aan. Je vindt ze in alle vormen en maten en voor alle gelegenheden. Maar wist je dat je ook gewoon zelf jouw persoonlijke sneeuwglobe kan maken?

Of wat dacht je van een origineel, of gepersonaliseerd geschenk voor familie of vrienden?

Onderstaand projectje is een sneeuwglobe in de echte betekenis van het woord. Met Kerst in aantocht, mag dit kersttafereeltje niet ontbreken.

Met hele simpele potten, nep sneeuw en miniatuur decoratie maak je eenvoudig deze snowglobes. Om de miniatuur decoratie rechtop te laten staan is het handig deze onderaan het deksel te bevestigen met bijvoorbeeld lijm. Zo blijft hij rechtop staan als je het deksel erop draait!

Ga snel aan de slag!

Benodigdheden

  • Mooi glazen potje (bijvoorbeeld voorraadpotje) met goed sluitend deksel.
  • Gedestilleerd water
  • Tinsel glitters
  • Glycerine / glycerol (verkrijgbaar bij de drogist)
  • Plastic kerstboom of andere kleine decoratie
  • Lijm (waterdicht)

Stappenplan

Stap 1:

Zorg ervoor dat de glazen pot goed schoon is gemaakt. Plak aan de binnenkant van het deksel met de waterdichte lijm het kerstboompje of ander decoratie artikel goed vast. Laat de lijm vervolgens goed drogen. Vul daarna de glazen pot met gedestilleerd water.

Stap 2:

Voeg een klein drupje glycerine toe aan het water. Voeg je teveel toe dan wordt het een hele dikke vloeistof die kan gaan klonteren. Afhankelijk van de grote van je glazen pot voeg je de glycerine toe. Meestal heb je niet meer nodig dan één druppel! De glycerine helpt om het sneeuwende effect te creëren. Door dit middel gaan de glitters echt dwarrelen! Grotere glitters werken overigens het beste, die hele lichte glitters blijven namelijk drijven.

Stap 3:

Voeg de glitters toe, dompel de decoratie langzaam in de vloeistof en lijm het deksel voor de zekerheid nog extra vast aan de glazen pot. Lijm het goed vast, want je wilt geen lekkages van dit plakkerige goedje!

Schudden maar!

Het deksel kan je natuurlijk aanpassen naar wens. Je kan het bijvoorbeeld een lik verf geven en- of afwerken met touw, lint of washi tape, om het decoratiever te maken. Gebruik je fantasie.

Zoals je zal zien, kan je ook met andere materialen de leukste sneeuwglobes maken. Verras die ene speciale persoon dus met een heel uniek geschenk!

Bron : http://www.woontrendz.nl/doe-zelf-snowglobe/

Comments are closed.