Op 14 februari vieren we weer de dag van de liefde. Alles staat dan in het teken van hartjes, hartjes en nog meer hartjes.

Ook op decoratievlak, kan je jezelf uitleven door je interieur in een rode gloed te steken, of enkele leuke accenten toe te voegen, die deze bijzondere dag symboliseert.

Maar zoals we weten, zijn jullie graag creatief bezig en daarom geven we jullie deze week leuke ideeën om zelf een Valentijn decor uit te werken.

Vandaag maken we een Valentijn kussentje

Het kussentje is iets minder traditioneel, maar niet minder leuk ; het kussen met glitterhart is makkelijk te maken en kan je best na Valentijn ook nog verder gebruiken in je interieur, omdat het gewoon trendy en cute is!

Wat heb je nodig?

-een kussen met verwijderbare kussensloop (in een effen kleur)

-heel fijne metallic glitters (poedervorm)

-glanzende Mod podge

-een potlood en 2 medium verfborstels

-een mengkom om de mod podge en de glitter te mengen

Werkwijze :

*Verwijder de sloop van het kussen en leg hem mooi vlak. Plaats er een stuk karton tussen, om hem mooi effen te krijgen en om ervoor te zorgen, dat het mengsel straks niet door de stof heen gaat, tot de achterkant van de sloop.

*Teken met een potlood, een hartvorm in één van de hoeken van de sloop. Maak het zo groot je wilt, maar hou nog ruimte over voor de goud spatten.

*Meng één deel glitters en twee delen mod podge in de mengkom. Goed mengen.

*Met de verfborstel, verf je een eerste laag glittermengsel in de hartvorm. Geen probleem als je niet helemaal binnen de lijnen blijft ; je krijgt sowieso een waaiereffect, met de spatjes goud die we straks toevoegen.

*De eerste laag laat je 10 tot 15 minuten drogen. Leg daarna nog 3 à 4 lagen en laat steeds drogen tussen twee lagen.

*Voor de gouden spatten, neem je de tweede borstel en dip je de top ervan in het glittermengsel. Gebruik zo weinig mogelijk ; Strooi als het ware de gouden glitters uit over de kussensloop en begin dichtbij het hart om dan verder uit te waaieren. Herhaal deze handeling indien nodig.

*Laat het geheel heel goed drogen, vooraleer je de sloop terug over het kussen plaatst.

Op dezelfde manier kan je natuurlijk ook rode glitters gebruiken, of een rood kussen gebruiken met witte glitters enzovoort.

Daarnaast kan je nog andere leuke doe het zelf valentijnkussentjes maken. Bekijk de voorbeelden en ga snel aan de slag !!

Bron : http://www.highondiy.com/metallic-glitter-heart-pillow-valentines-diy/

call2action_post_mag

Download hier

Comments are closed.