Wandelen op het strand betekent voor mij nog steeds op ontdekkingstocht gaan. Hoe ik het ook bekijk, het kind in mij wordt wakker geschud en de verzameldrang steekt de kop op. Een plastic draagtasje is een vast attribuut op de tocht, om schelpjes, drijfhout en andere wonderen uit de zee in te stoppen.

Ben jij net als ik een echte strandjutter, dan heb je vast en zeker een collectie schelpen en andere attributen die je bewaard in een pot. Maar naast het verzamelen, is het ook gewoon leuk om deze natuurlijke rijkdommen een nieuw leven te geven en er een mooi decoratiestuk van te maken.

De volgende windmobiel kan de jouwe worden met het volgende stappenplan.

Veel plezier!

Wat heb je nodig?

Alle materialen kunnen gebruikt worden om deze mobiel te maken, zoals onder andere:

– Schelpen.

– Drijfhoutjes.

– Plakjes hout.

– Kralen.

– Knopen.

-En alle andere leuke details, die jouw mobiel nog mooier maken

Verder heb je nodig:

– Doorzichtige dikke draad (bijvoorbeeld etalagedraad).

– Grote tak.

– Verf en kwasten.

– Vernis.

– Afplak tape.

Werkwijze:

*Verf de plakjes hout en de drijfhoutjes in een kleurtje naar wens. (je kan de mobiel helemaal aanpassen aan de kleuren van je binnen- of buitenruimte).

Hier werd gekozen voor pasteltinten omdat die mooi passen bij de natuurlijke tinten van het hout en de schelpen. Je kunt ze helemaal verven, maar ook de helft of een klein stukje. Gebruik hiervoor de tape.

*Plak een gedeelte van het hout af en verf het hout. Dankzij de tape krijg je strakke en rechte lijnen. Ook de grote tak werd geverfd. Geef 1 of 2 lagen weersbestendige verf.

*Laat alles goed drogen en doe er daarna een laagje vernis overheen. Op deze manier blijft de windmobiel langer mooi, vooral als hij buiten hangt.

*Is de vernis droog? Haal dan alle tape los. Boor vervolgens gaatjes in het drijfhout, de plakjes hout en de schelpen. Ook de grote tak krijgt gaatjes. Gebruik hiervoor een heel fijn boortje, vooral voor de schelpen, want die zijn heel breukgevoelig.

*Haal de draden nu door de gaatjes van de grote tak heen. Knoop het goed vast aan de bovenkant zodat het niet los kan schieten. Een houten kraal aan de bovenkant zorgt voor extra stevigheid.

*Vervolgens ga je de schelpen, houtjes, kralen, knopen etc aan de draden rijgen. Zorg ervoor dat je na elke decoratie een knoopje maakt, zodat alles mooi op zijn plaats blijft wanneer je de windmobiel ophangt. Eindig uiteindelijk met een grote schelp.

*Je kan kiezen voor verschillende lengtes draad, voor een bewegend effect, of je kan ze gelijk houden voor een meer statisch resultaat, aan jou de keuze.

*Geef de mobiel een mooi plaatsje in de tuin, terras of tuinkamer en geniet van het natuurlijke rustgevende geluid van het hout en de schelpen. Als je ook metaalachtige voorwerpen hebt gebruikt, zal de klank iets hoger en harder worden ; hou daar rekening mee.

Klaar!!

Bekijk ook nog andere voorbeelden van natuurlijke windmobielen.

Bron: http://www.sillysis.nl/diy-windgong-schelpen-en-drijfhout/

Opmerking plaatsen