Nu het ondertussen al heel vroeg donker is, is het altijd leuk om buiten nog een beetje verlichting aan te steken zodat je toch nog kan genieten van jouw tuin of dat het toch niet te donker is. Daarnaast zorgt buitenverlichting ook voor een aangename sfeer en dit tijdens elk seizoen.

Er bestaat heel wat buitenverlichting dat je kan kopen om jouw tuin in de spotlight te zetten, maar je kan ook zelf buitenverlichting maken. Wij hebben alvast wat voorbeelden ter inspiratie voor jou bijeengesprokkeld. 🙂

Mason jar oliekaarsen

Deze gemakkelijke verlichting zijn geweldig voor jouw patio of als decoratief licht tijdens een etentje of een feestje in de tuin.

Voeg botanicals, water en wat groenten olie toe in een mason jar en je hebt direct een oliekaars. Je kan ook olies toevoegen om muggen weg te houden. Zie hier voor de tutorial.

DIY tuinpadverlichting

Tuinpad verlichting brengt een heel aangename sfeer met zichzelf mee en je hebt hier ook enorm veel varianten in. Maak deze zelf en maak jouw tuin persoonlijker.

Kandelaars en kroonluchters

Velen kunnen de charme van lantaarns en kroonluchters niet weerstaan.  Deze houten lantaarn ziet er geweldig uit aan jouw deur of op jouw patio als verlichting en dit eender welk seizoen.

Muurverlichting

Een super buitenverlichting idee voor aan de muur is om mandjes om te vormen tot hanglampen. Zie hieronder.

 

Mason jar hanglichten

Ook enorm gezellig zijn de mason jars met ledlampjes in of of met kaarsen die je aan een tak of hanger kan bevestigen. Deze kan je goedkoop kopen op Aliexpress bijvoorbeeld.

Gloeiende bollen en verlichtingssnoeren

Ook onderstaande zijn enorm gezellig. Je kan er bevestigen in jouw plantenperken of als je de luxe hebt dat je een boom in jouw tuin hebt staan. Dit is prachtig!

Bron: http://Zelf buitenverlichting maken: Inspiratie

Opmerking plaatsen