Af en toe een badje nemen (als je een bad hebt natuurlijk) kan deugd doen. Het is de perfecte moment om even alleen of met jouw partner tot rust te komen. Je kan hier dan ook echt even een me of quality momentje van maken met een beetje extra.

Vaak als je in bad gaat en je wil bijvoorbeeld een boek mee nemen, dan lig je vaak een beetje te sukkelen om het kwijt te kunnen. Daarom kan je badtafels kopen om alles op kwijt te kunnen. Maar je kan dit ook gewoon volledig zelf maken als je zelf jouw handen uit de mouwen wil steken.

Waarom een badtafel?

Om even in bad te kunnen ontspannen ,of romantisch te maken kan het zijn dat je wel eens een glaasje wijn wil meenemen, wat kaarsjes om het gezellig te maken, een boek om even te lezen of misschien jouw tablet. Dan is het echt gemakkelijk dat je gewoon een badtafel hebt. Ben je het even beu? Dan leg je het gewoon vlak voor je neer en leg je jouw hoofd naar achter.

Benodigdheden

  • Pallethout
  • Sloophout
  • Schroeven
  • Houtbeits
  • Wood Sealer
  • Zaag
  • Schroevendraaier
  • Schuurpapier
  • Veiligheidsbril

Aan de slag

Hout op maat maken

Het eerste wat je dient te doen is meten hoe breed jouw bad is zodat je het hout op de juiste lengte kan snijden. Het beste is dat hij een beetje over de badrand hangt.

Naast de breedte, maak je hem best ook op lengte. Dit is afhankelijk van hoe breed je jouw tafel wilt hebben.

Hout bevestigen aan elkaar

Draai de palletdelen om en bevestig de furring-strips aan de onderkant. Doe dit aan elk uiteinde en een in het midden. Leg om te bepalen waar de stroken moeten worden geplaatst alle palletstukken over uw badkuip (onderkant naar boven) en maak kleine potloodstrepen. De stroken dienen op slechts een kleine afstand van de binnenkant van jouw badkuip bevestigd te worden, zodat de tafel er niet afgestoten kan worden.

Schuren & beitsen

Als je alle palletdelen aan elkaar hebt gehongen,schuur je best de bovenkant goed omdat pallethout nogal ruw is. Zo blijft er niets achter hangen en om splinters te voorkomen.

Beschermen

Ook heel belangrijk is om jouw badtafel te beschermen tegen het water, aangezien deze vaak zal blootgesteld worden aan water. Best dat je 2 lagen aanbrengt, laat tussen de 2 lagen even drogen.

Bron: https://knickoftime.net/2015/03/diy-bathtub-table.html

Opmerking plaatsen