Iedereen is wel bekend met de ‘dreamcatchers’ ofwel de dromenvangers. Ze worden vaak boven het bed gehangen in de slaapkamer om slechte dromen te weren. Vaak kom je dit tegen bij kinderen om hen te helpen tegen slechte dromen.

Vandaar de dag is dromenvanger veel meer dan alleen dat: het is een echt decoratiestuk geworden dat je vaak in de boho stijl kan terugvinden.

Je hebt heel veel verschillende soorten dromenvangers dat je kan kopen, kijk maar even op het internet en je zal zien dat je heel wat terugvindt. Maar soms is het leuker , zeker voor de kids dat je deze gewoon zelf maakt.

Hieronder vind je enkele leuke projecten terug met telkens de link naar de tutorials om zelf een dreamcatcher te maken voor jouw kinderen.

Eenhoorn dromenvanger

Deze is perfect voor in een meisjeskamer te hangen en zijn zo schattig en kleurrijk dat niet alleen zal ‘helpen’ bij het weren van de slechte dromen, maar dat het ook echt een mooi decoratiestukje wordt.

https://www.hellowonderful.co/post/DIY-UNICORN-DREAMCATCHER/

Voor de kleinsten onder de kleinsten

Ook mooi (ook al heeft het voor henzelf nog niet zo veel beteknis) is om een dromvanger in een babykamer te hangen. Zoals onderstaand voorbeeld.

Superhelden

Voor de jongens onder ons die fan zijn van alle superhelden zoals Badman, Spiderman, Superman, etc. Is het leuk om hun favoriete superheld in de droomcatcher te verwerken.

Uilen droomvanger

Ook een hele leuken is deze droomvanger in de vorm van een uil. Dit kan zowel voor jongens als meisjes en kan je zelf nog in jouw interieur in verwerken als je wil.

Neem zeker eens een kijkje op Pinterest als je zelf een dromenvanger wil maken. Daar kan je heel wat leuke voorbeelden terugvinden!

Opmerking plaatsen