Heb jij ook een kip of kippen in jouw tuin en maak je jezelf zorgen dat zij zich soms verveelt, net zoals jij? Of wil je jouw kippen nog wat extra in de watten leggen? Dan is onderstaand projectje vast iets voor jou!

Je kent het wel: je ziet jouw kippen uren aan een stuk scharrelen, rondkijken, zitten en het lijkt alsof ze geen blijf weten met zichzelf.  Daar kan je dus verandering inbrengen met een leuk attribuut in hun hok. Je kan namelijk zelf een kippenschommel maken voor jouw kleine tweevoeters. Iedereen weet dat een kip graag op stok zit en graag overal op springt.

Benodigdheden:

  • Sterke tak
  • Houtzaag
  • Touw
  • Drilboor
  • Karabijnhaak

Werkwijze:

Eigenlijk is het vrij simpel: Van zodra je een stevige tak hebt die je op een degelijke lengte afgezaagd hebt, maak je op beide uiteinden van de tak een gat, waardoor je een stevig stuk touw doortrekt. Dit maak je aan de onderkant met een stevige knoop goed vast, zodat de constructie stevig blijft vastzitten.

Aan beide uiteinden van de touwen, maak je dan een karabijnhaak vast, waarmee je de schommel kan vasthangen aan jouw constructie.

En dat is het!

Ben jij niet zo’n fan om dit zelf te maken? Simpel, dan kan je nog steeds de Chicken Swing kippenschommel kopen. De kippenschommel is gemaakt van veilig, duurzaam materiaal en is geschikt voor alle leeftijden en elk kippenras.

Daarna is het tijd om jouw kippen zichzelf te laten entertainen!

Bron: https://www.omlet.nl/shop/kippen_houden/de_chicken_swing/ 

https://www.fresheggsdaily.com/2013/12/swinging-chickens-make-easy-diy-log.html 

Opmerking plaatsen