Geurstokjes kennen we in vele maten, kleuren en geuren. Tal van natuurwinkels en drogisterijen bieden ze aan.

Persoonlijk houden we wel van een lekker geurtje in huis. Het brengt de natuur net dat beetje meer naar binnen toe en zorgt voor een warme weldaad aan geuren die onze zinnen prikkelen.

Meestal zijn die geuren echter niet goedkoop, vooral niet als je een goede kwaliteit wilt. Daarom hebben we voor jullie een oplossing gevonden, om helemaal zelf je heerlijkste geuren te creëren.

Wat heb je hiervoor nodig?

-Glazen flesjes met een brede bodem maar een smalle hals

-water of baby-olie

-etherische olie/parfumolie

-eventueel wodka

-satéprikkers

-leuke versiering zoals washitape of lint voor de afwerking.

Werkwijze :

*Vul de flesjes eerst met water of baby-olie. Hier werd gekozen voor water, maar beide substanties hebben hun voordelen. Water verdampt iets sneller, olie gaat langer mee maar vraagt ook meer etherische olie. Je hoeft trouwens niet noodzakelijk baby-olie te gebruiken, elke geurloze olie doet het prima.

*Voeg nu de etherische olie toe. Doe bijvoorbeeld in het eerste flesje een mix van bloemengeuren en in het tweede een frisse zeegeur.

Hoeveel drupjes je nodig hebt kan variëren, maar het zijn er behoorlijk wat. In dit voorbeeld werden er 20 gebruikt, maar meer is zeker aan te raden. In het geval van olie al helemaal! Eens je de drupjes hebt toegevoegd, kan je ook nog een scheutje wodka bij het mengsel doen – dit zorgt ervoor dat de geur sneller wordt vrijgegeven (dat betekent wel dat je flesje ook sneller moet bijgevuld worden!).

*Meng het geheel.

*Voeg nu een aantal satéprikkers toe en schik die netjes. Laat ze de geuren helemaal absorberen.

*Ter afwerking kan je de flesjes versieren met lint, of met washitape vlagjes aan de stokjes hangen. Het geeft een leuk effect ; alsof ze zo uit de winkel komen.

Plaats je geurstokjes waar je maar wilt in je interieur en laat ze de ruimte opfleuren. Geurstokjes zijn ook een goed middel om nare luchtjes in kasten en gesloten ruimtes te verwijderen, of om tussen je kledij te plaatsen.

Klaar !!

Bron :

http://www.thelifefactory.be/diy-geurstokjes-interieurparfum/

Comments are closed.