Natuur en natuurlijke producten worden steeds prominenter in onze bouwstijl. Of het nu gaat om de binnen- of buitenafwerking, natuursteen brengt buiten naar binnen en versmelt het geheel met de omgeving.

Natuursteen straalt een sublieme elegantie uit; het is authentiek en tijdloos en daarenboven draagt het bij aan onze duurzame levensstijl.

Vloeren, gevels, wanden, decoratie enzovoort in natuursteen, geven daarenboven aan een woning een natuurlijke en warme uitstraling, die alleen maar toeneemt met de jaren en die uniek is en blijft.

Natuursteen bestaat er in diverse uitvoeringen en afwerkingen, al naargelang het project en kan gebruikt worden om tal van nieuwe creaties te maken, wat ervoor zorgt dat het een product is dat nooit onderhevig zal zijn aan trends, gewoon omdat het zelf trends creëert.

Een aantal soorten natuursteen die vaak gebruikt worden in de woningbouw, zijn:

-Basalt, vulkanisch en hard; vooral gebruikt in moderne toepassingen bij terrassen en opritten.

-Graniet, hard, slijt- en krasvast; ideaal voor bevloering en meer en meer ook als keukenwerkblad.

-Kalksteen, degelijk en kwalitatief sterk; door zijn poreusheid vooral geschikt voor zonnige plaatsen.

-Kwartsiet, hard en robuust; indrukwekkend als gevelbekleding.

-Leisteen, dichtgelaagd en ruw uitzicht; wordt vooral aangewend als dakbedekking, maar tegenwoordig ook meer en meer als vloer- wand en gevelbekleding.

-Marmer, compact en hard; meestal gebruikt in badkamers en keukens, maar volgens de laatste trends ook meer en meer in decoratieve afwerkingen en voor de productie van meubelaccessoires.

Tip:

Nieuw 2016-17

Bezoek Biennale interieur te expo Kortrijk van 14 tot 23 oktober en ontdek hoe marmer een perfect huwelijk aangaat met Designer Lorenzo Damiani. Je kan er zien hoe hij de prachtige witte en grijze lijnen van marmer toepast in tal van interieurobjecten en praktische toepassingen, die deze natuursteen nog mooier én toegankelijker maakt voor elk interieur.

https://interieur.be/biennale/2016/participants/beltrami-natural-stone

-Zandsteen, ruwe bolster, warm hart; perfect in landelijke omgevingen en voor toepassingen buitenshuis.

-Blauwe hardsteen, tijdloos en duurzaam; geschikt voor allerlei toepassingen, zowel binnen als buiten.

Meer weten, hoe je natuursteen kan toepassen in gevelbedekking, maar ook in gebruiksvoorwerpen? Of hoe Grieks en Chinees marmer trendsetters zijn in binnenhuisinrichting?

Lees nog veel meer en laat je verleiden door de charme van natuursteen op volgende link:

https://www.beltrami.be/be-nl

Opmerking plaatsen