Wil je eens iets anders ? Ben je al een beetje beu gekeken op die gevel en wil je jouw gevel schilderen? Geef hem dan een nieuw likje verf en geef jouw woning een frisse toets. Je hoeft hier niemand voor in te schakelen, want je kan dit perfect zelf !

Hieronder enkele tips die je kunnen helpen.

Gevel schilderen

Proper maken

Vooraleer je begint, zorg je dat jouw gevel proper is. Gebruik hiervoor een hogedrukreiniger. Laat geen mos hangen en werk eventuele gaatjes bij.

Is het een muur dat vaak blootgesteld is aan regen, dan kan je hem best eerst een behandeling geven door middel van een beschermende laag.

Plak alles af

Uiteraard plak je ramen , deuren en dorpels af om ze te beschermen vooraleer je begint.

Start met een primer

Zet altijd eerst een primer op je buitenmuur. Voordat je begint met je gevel schilderen is een goede inspectie van de ondergrond ook een absolute must. Zijn de muren vochtig? Is het voegwerk aan vervanging toe? Op basis daarvan kan je een goede verf kiezen.

Niet in de winter

Begin hier niet in de winter aan, want dan is het onmogelijk dat de verf droogt. Hou rekening met een minimumtemperatuur van 10 graden. Boven de 25 graden, kan je best jouw schilderkunsten nog even laten rusten. De verf zal te snel drogen.

Soort verf

Voor een gevel gebruik je best een acrylaatverf. Deze ademt, waardoor er lucht door de muur kan en het vocht in de muur er ook niet uit kan.

Soort borstel

De randen schilder je gewoon met een verfborstel. De gevel zelf doe je best met een langharige roller. Zie dat deze goed verzadigd is met verf.

Lagen afwisselen

Wissel verticale lagen met horizontale lagen af voor een optimale dekking. De kans is groot dat je meerdere lagen op jouw gevel zal moeten aanbrengen.

Weet je niet welke kleur je moet kiezen om jouw gevel te schilderen ? Kijk dan even naar welke stijl jouw woning heeft en pas deze hieraan aan.

Comments are closed.