Omdat we tegen 2020 een zekere norm moeten halen en alle nieuwbouwhuizen bijna energieneutraal moeten zijn, worden heel wat middelen ingezet om die norm ook te bereiken.

Maar wat met de vele oudere woningen die in de verste verte deze energienorm niet halen? Hoe kunnen zij ook hun steentje bijdragen in de nieuwe energiewet en ook energie besparen, zonder daarvoor tal van ingrijpende veranderingen te moeten doorvoeren in en rond het huis om zo gemakkelijk renoveren en innoveren mogelijk te maken.

BATIBOUW

Batibouw 2018 wordt de place to be, om aan de slag te gaan met energiebesparende middelen bij renovatieprojecten. Je zal er heel wat nieuwigheden ontdekken op de markt om ook jouw woning energiezuiniger te maken.

FACABRICK

Eén van die oplossingen die je er kunt gaan bekijken is Façabrick.

Façabrick van Wienerberger, is een op maat gemaakte oplossing voor een ingewikkeld probleem.

Het innovatieve renovatiemiddel bestaat uit een gevelbekleding waarmee je tegelijkertijd je woning in een nieuw jasje kunt steken én een degelijke isolatie kunt aanbrengen.

gemakkelijk renoveren

HOE WERKT HET PRECIES?

De gevelbekleding van Façabrick is een opbouwsysteem, waarbij in eerste instantie harde isolatieplaten worden geplaatst op de bestaande gevel ( met grafiet geladen geëxpandeerd polystyreen (EPS) voorzien van een wapeningslaag ), waarop dan een toplaag in steenstrippen wordt aangebracht.

Je hoeft geen kap- en breekwerk te verrichten, noch funderingswerken (behalve dan het eventueel verwijderen van een oude gevelsteen) en het werk verloopt supersnel. Daarnaast is het de perfecte oplossing voor woningen die over weinig uitbreidingsruimte beschikken. De aangebrachte steenstrippen zijn makkelijk in onderhoud en blijven hun uitzicht behouden en zijn daarom een duurzame oplossing.

WELKE ONDERGRONDEN ZIJN GESCHIKT?

De opbouw met Façabrick kan voor alle massieve muren en voor muren waarbij de gevelbekleding verwijderd werd.

Hoe dik de isolatie kan worden opgebouwd, hangt af van de beschikbare ruimte, maar het kan reeds vanaf 11,5 cm, hetgeen het systeem mogelijk maakt voor vele renovatiedoeleinden, waarbij de isolatie gewoon inbegrepen is. Daarnaast is het systeem ook waterdicht, waardoor geen vocht kan binnensijpelen in de woning.

EEN GEVEL HELEMAAL NAAR WENS

Je zou misschien denken dat je door dit bouwsysteem beperkt zit in de keuze van gevelstenen, maar niks is minder waar. Door de diverse kleuren, vormen en patronen, kan je helemaal zelf de look van je woning aanpassen, zoals jij dat wenst. Je zal amper het verschil merken met een gewone gemetste gevel. En wil je graag op voorhand weten, hoe, wat en hoeveel je precies nodig hebt, om jouw project te realiseren? Dan kan je dat via volgende link https://calculatie.façabrick.be/ te weten komen.

Nog meer weten over Façabrick?

http://www.renovatieoplossingen.be/nl/oplossingen/fa%C3%A7abrick

https://www.bouwenwonen.net/verbouwen/productnieuwsread.asp?id=40560&content=Facabrick.-De-isolerende-renovatieoplossing-voor-uw-gevel

 

Opmerking plaatsen