Veel mensen kopen een huis(je) en willen daarna nog enkele uitbreidingen aan hun woning doen. Dit vaak door een gebrek aan plaats, gezelligheid, weer, etc.

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten overkappingen te vinden en dat ook nog eens in verschillende materialen. Geen dagdagelijkse opdracht dus om een keuze te maken als je van plan bent om jouw woning wat uit te breiden met een overkapping. Wij geven je alvast enkele mogelijkheden.

Carport

Vaak kiezen mensen voor een carport als ze geen ruimte hebben voor een garagebox aan hun woning. Dit is dan de perfecte oplossing om de wagen toch nog te beschermen tegen bepaalde weersomstandigheden.

Een carport kan je ook in verschillende materialen laten zetten, denk maar aan hout en aluminium. Een houten carport is vaak mooi, maar wil je echt jouw auto beschermen tegen UV, regen, hagel, sneeuw, etc. dan kan je best kiezen voor een aluminium carport.

Een ander voordeel van aluminium is dat het niet roest en het een lange levensduur heeft. En dat is toch wel belangrijk.

Terrasoverkapping

Naast het voorzien van extra ruimte voor de wagen, worden er ook vaak terrasoverkappingen bijgeplaatst aan de woning.

Een terrasoverkapping biedt de perfecte oplossing om gemakkelijk buiten te blijven zitten in de zomer wanneer er een bui opduikt of om ‘s avonds wanneer het afkoelt toch nog een beetje beschermd te blijven tegen de koude. Het voordeel van een terrasoverkapping is dat je dit makkelijk kan laten ombouwen tot een veranda.

Maar ook hier zijn er wel enorm veel mogelijkheden. Best dat je hier dus ook eerst goed nadenkt vooraleer je dit laat plaatsen en de voor- en de nadelen van de verschillende materialen afweegt. Ga je voor aluminium, hout, kunststof of een overkapping met een doek?

Veranda

Een veranda wordt gezien als de verbinding tussen jouw huis en tuin en zorgt dat je buiten wat meer naar binnen haalt. Het voordeel van een veranda is dat deze gesloten is en dat je dus elk seizoen genot hebt van deze overkapping. In tegenstelling tot een terrasoverkapping waar je in de winter minder genot van hebt. Ook in de winter kan je dus nog genieten van jouw tuin. Ook gezellig voor tijdens de feestdagen!

Een veranda kan ook dienst doen als verschillende ruimten: je kan het gebruiken als overdekt terras, eetruimte of als uitbreiding op de living wat ook nog vaak gebeurt.

Heb jij een overkapping aan jouw woning laten plaatsen? Deel dan gerust jouw ervaringen!

Opmerking plaatsen