Ergens temidden van de woestijn, vindt je heel typische huisjes en woongelegenheden.De stichter, architect Nader Kahlili, startte dit keramisch huizenproject vanuit de visie, dat zelfs plaatsen die arm zijn aan moderne bouwmaterialen en grondstoffen, hun eigen specifieke bouwstijl konden ontwikkelen.

Volgens de architect ligt de bron, in het aanwenden van de natuurlijkste grondstof die er is, namelijk de aarde. Van daaruit ontstonden twee constructiesystemen, die bewoners kunnen toepassen, om zelf een bescheiden woonst te bouwen.

Allebei de systemen maken gebruik van de aarde als voornaamste bouwmateriaal en kunnen bestaan in de meest moeilijke omstandigheden, in wat betreft grond en klimaat.

De eerste opstelling gebruikt zakken, gevuld met een mix van aarde met cement, leem, of asfalt. Tussen de verschillende lagen, zorgt prikkeldraad ervoor, dat de gebouwen bestand zijn tegen seismische storingen. En, voorzien van het nodige pleisterwerk, worden de constructies, permanente woongelegenheden.

Het keramische systeem, werkt door een verhitting van een aardemengsel, waardoor de woningen duurzamer en waterafstotend worden.

Geniaal toch, Dit keramisch huizenproject?

 

Comments are closed.