Een blotevoetenpad, hoor ik sommigen onder jullie denken? Terwijl anderen aangenaam verrast zullen zijn over het onderwerp.

Alles kadert in een meer natuurlijke levensstijl, waarbij we opnieuw meer contact krijgen met de ons omringende natuur, waarbij we tegelijkertijd een goede gezondheid bevorderen. En hoe kan je best al je cellen aan het werk zetten? Juist, door op blote voeten te lopen.

Voetreflexologen weten dit al langer, maar in je voeten kan je alle blokkades in je lichaam terugvinden via de verschillende drukpunten en wegwerken, het versterkt je voetspieren en heeft een gunstige invloed op je ademhaling. Het lopen op blote voeten kan dit proces enkel stimuleren.

Tal van wellnesscentra hebben ze al, de blotevoetenpaden, maar waarom zou je thuis in je eigen tuin niet zo’n pad aanleggen? Het is superleuk om samen met de kinderen te ontdekken en naast de helende werking is een blotevoetenpad ook gewoon een natuurlijk tuinpad dat heel mooi oogt in de ecologische tuin. En zelfs als je slechts een kleine tuin hebt, kan je alsnog een miniversie aanleggen.

Om een blotevoetenpad aan te leggen heb je op zich niet veel nodig.

-Plooi gewoon een langwerpig dekzeil of sterke plasticfolie open op een open plek in de tuin.

-Verdeel over de folie of zeil diverse materialen (die allemaal een andere gevoelsbeleving hebben). Zo kan je gebruik maken van keien, grind, mos, schors, takjes, noten, maar ook: stukjes gazon, paden van houtsnippers, ronde kiezeltjes, droog zand, een omgevallen boomstam, boomschijven, niet te scherpe natuurstenen of enkele betondals enzovoort…Kortom, alles wat je tijdens een wandeling in het bos vindt, of in de betere tuincentra kan aanschaffen. Wees creatief en laat je gevoel spreken.

-Probeer de verschillende materialen in een mooie structuur te leggen, bijvoorbeeld in vierkante vakken, zodat elk vak een andere beleving wordt. Zoek inspiratie bij natuurlijke bestratingsvormen of sierpaden.

Het leukste is het als je een “hard” vak afwisselt met een “zacht” vak.

In een 3 tot 4 tal uren leg je zo’n pad aan en je hebt er jaren geniet van.

Voel je je niet uitgedaagd om zelf op het blotevoetenpad te lopen?

Geen probleem, een blotevoetenpad is ook in eerste instantie een natuurlijk pad dat helpt bijdragen aan het bewaren van het ecologisch evenwicht doordat het ook een perfecte schuilplaats is voor diverse diersoorten, die je tuin gezond houden. En daarnaast…

Is het ook gewoon leuk om naar te kijken!

In het volgende handige filmpje, zie je hoe je heel makkelijk een blotevoetenpad aanlegt :

https://www.natuurpunt.be/pagina/maak-een-blotevoetenpad

Comments are closed.