Juli, dat betekent voor velen vakantie en ja, dan begrijpen we dat tuinieren niet op de hoogste trede van prioriteiten staat. Maar wie een tuin heeft en geen tuinman of vrouw, moet zelf noodgedwongen de handen uit de mouwen steken.

Gelukkig hebben wij 10 redenen gevonden, die aantonen dat tuinieren in de vakantie gewoon FUN is….

 

1)JE HEBT GEEN AFSTANDSBEDIENING NODIG

Tuinieren maakt je los van de dagelijkse sleur en routine en maakt je hoofd leeg. Lekker wroeten in de aarde is de beste therapie die een mens kan hebben en het bereidt je voor op een zalige vakantie zonder afstandsbediening. Heerlijk toch?

 

2)TUINIEREN HEEFT GEEN MENING

In het dagelijks leven zijn we vaak bezig met zaken die ons zwaar en weemoedig maken. Politieke overtuigingen zijn daar één van. We gaan zo op in onze correct- of incorrectheden, dat we vergeten om te genieten. We debatteren erop los en weten niet meer hoe we stil moeten zijn. Tuinieren brengt de stemmen in ons hoofd tot rust; daar heeft het geen zin of we links of rechts zijn, in de tuin telt enkel het gezang van de vogels en het ontluiken van de bloemen.

3)BLAME IT ON THE WEATHER

Deze vonden we zelf bijzonder goed. We vinden namelijk altijd wel een reden om schuld af te schuiven en in de tuin kan dat ook gewoon ongestoord en zonder schuldgevoel. Want wat er ook gebeurt, het weer heeft het altijd gedaan. Bloeien de bloemen niet naar wens? “Blame it on the weather”… heeft het gazon een bruiner kleurtje dan normaal? “Blame it on the weather”… staat de barbecue in de fik? “Blame it on the…..” 😉

 

4)TUINIEREN BLIJFT EEN BEETJE WERKEN

Voor sommige mensen is vakantie nemen moeilijk. Denk maar aan de workaholics die noodgedwongen een weekje rust moeten nemen en die met zichzelf geen raad weten. Dan is tuinieren een welkome bezigheid. Net omdat tuinieren best wel te vergelijken is met werk, kunnen deze hardwerkende medemensen zich helemaal uitleven om de tuin te verbouwen. Succes gegarandeerd!

 

5)CONCURRENTIE UITSCHAKELEN

Nog voor zij die vrij competitief zijn ingesteld, is tuinieren de beste manier om deze eigenschap in stand te houden. Want waar kan je ongestraft je vijanden en concurrenten uitschakelen? Juist, in de tuin. Schadelijke insecten en ander ongedierte, maken geen schijn van kans meer, als jij jouw snode plannen uitvoert, om die ongewenste gasten te verwijderen van je favoriete rozenstruik.

 

6)PAK UIT, ZWEMBROEK AAN

Ben je geen strandmens? Of is je bikini body nog niet in shape? Dan kan een dagje tuinieren bij zonnige temperaturen helpen om je gêne te overwinnen. In de privacy van je eigen tuin, kan je gerust enkele lichaamsdelen ontbloten en dat kleurtje opdoen dat je nodig hebt om straks zonder problemen het strand te trotseren.

 

7)WEK DE CREATIEVE GEEST IN JEZELF

Een tuin is vaak een schatkamer met allerlei materialen en accessoires die je kunt gebruiken om je creatief brein aan het werk te zetten. Recyclen is helemaal in nu en dat geeft je de kans om van die oude boomstronk een origineel tafeltje te maken of een handig opbergmeubel te creëren voor je badspullen, uit die oude pallet die er al maanden rondzweeft.

tuinieren in de vakantie

8)GEEN VLOEIEND LATIJN NODIG

Het leuke aan tuinieren is, dat je alles in je tuin kunt zetten, wat jij wilt, zelfs als de Latijnse naam op het label je afschrikt. Is de kleur ok? Is de geur ok? En zegt het label hydrangea maternalis horribilis? Gewoon doen!!

 

9)FOUTJES KAN JE MAKKELIJK WEGMOFFELEN

Laat ons eerlijk zijn, wie heeft er nog geen fouten gemaakt bij het tuinieren? En wie heeft daardoor nog geen dure plant verkwist? Iedereen die tuiniert, kent dit fenomeen. Maar met een composthoop hoeft niemand je foutjes te ontdekken, toch?

 

10)MIJN TUIN, MIJN REGELS

Vakantie betekent natuurlijk ook dat alle dagelijkse regels wegvallen. Dit is een tijd waar jij doet waar jij zin in hebt en wat is een betere plek dan de tuin, om jouw regels toe te passen? Hier doe jij gewoon je ding, hoe, waar en wanneer jij het wilt.

Tuinieren is pure vrijheid om te creëren wat jij wilt om daarna te genieten van jouw creaties en helemaal ontspannen aan je vakantie te beginnen.

 

Heb je al zin gekregen om de tuin in te duiken??

Bron: http://www.sloatgardens.com/top-ten-reasons-why-gardening-is-fun/

Opmerking plaatsen