Ben jij iemand die van zwart houdt en dit op bijna alles probeert door te trekken? Dan zal je zeker wel van fijn want er zijn ook enorm mooie zwarte buitenplanten die voor de nodige drama in jouw tuin zullen zorgen.

Eigenlijk zijn deze planten niet echt zwart, maar rood, diep bordeaux, kastanjebruin of donkerpaars, maar ze zien er écht wel zwart uit.

Het voordeel van een zwarte plant is dat hij ook gewoon overal bij past.

Black Velvet Petunia

Een zwarte petunia is hier ook een voorbeeld van. Ze passen overal bij en zien er écht zwart uit, maar zijn eigenlijk donker wijnrood/paars van kleur.

Leuk aan deze plant is dat ze de bijtjes en de vlinders aantrekken.

Bloeimaand: van mei tot oktober

Zwarte tulp

Zie jij graag tulpen én zwart? Dan ben je zeker gek van de zwarte tulp ofwel de ‘Queen of night’ genoemd.

Deze tulpen zijn de laatste jaar ook enorm populair geworden. Ook deze zijn eigenlijk donkerpaars van kleur.

Bloeimaand: april/mei tot oktober

Zwarte Roos

De zwarte roos of ‘Rosa ‘Black Baccara’ is een echte bloem dit voor drama zorgt en is het tegenovergestelde van de mooie romantische rode roos.

Plant de roos op een licht beschaduwde plek waar alleen de ochtend- of avondzon komt. De hete middagzon zou de mooie kleur kunnen ‘verbranden’.

Bloeimaand: van juni tot oktober

Zwarte Calla

Deze zwarte aronskelk ofwel Calla Lily ‘Black Star’ is écht een hele mooie! Deze is ook geschikt voor pot, bloembakken en terracotta potten.

Bloeiperiode: van juni tot september

Zwarte slangenbaard

De zwarte slangenbaard ofwel ook Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ genoemd, is een siergras die erg opvallend is. Heel mooi voor in rotstuinen of tussen steentjes.

Tegen het midden van de zomer verschijnen er kleine klokvormige witte bloemen, gevolgd door kleine zwarte zaden.

Bloeiperiode: juli- augustus

Zwarte olifantsoor

Zwarte olifantsoor of Colocasia ‘Black Magic’ is een waterplant en is dus mooi voor in jouw vijver. Deze plant valt enorm op dankzij zijn grote bladeren.

Bloeimaand: juli- augustus

Opmerking plaatsen