Nu augustus voorbij is, is het tijd om te denken aan onze bloeiende planten in september. Want ook in deze maand zijn er heel wat planten in bloei, de september bloeiers. We hebben er alvast enkele leuke uitgekozen voor jullie.

Bolhortensia

De bolhortensia vind je vooral terug in het roze of in het blauwe. Naarmate de herfst vordert kleuren de bloemen naar donkerder roze of worden ze groener. Het leuke aan deze plant is dat de bloembollen gedroogd kunnen worden, waardoor je ze ook nog kan verwerken in de decoratie in je woning.

Deze hortensia is ook winterhard, alhoewel de bloemknoppen bij vorst wel kunnen bevriezen.

Hemelsleutel

Deze wordt ook wel vetkruid genoemd en is perfect als borderplant. Het blad is grijsgroen tot purper en blijft voor een groot deel van de winter aan de plant om dan eind winter af te vallen en direct nieuwe scheuten te maken.  De hemelsleutel prefereert een zonnige standplaats en is een perfecte plant voor aan de kust.

Vlinderstruik

Deze wordt ook wel herfstsering of buddleia genoemd. Deze bloeit eigenlijk al vanaf juli en is een bladverliezende heester die het in elke tuin goed doet.  De vlinderstruik kan wel 3 meter hoog worden.

Geranium

Deze plant wordt meestal als éénjarige plant gehouden en is gemakkelijk te houden als balkonplant voor potten en hangmanden. De geranium heeft wel wat zon nodig en heeft enkel water nodig als de bodem bijna droog is.  Deze bloemen heb je in het wit, roze, rood , bordeaux, zalm en meerkleurige. Er bestaan zelfs mini-geraniums.

Hartlelie

De hartlelie wordt ook wel hosta of funkia genoemd. Dit zijn schaduwplanten ,maar sommige soorten verdragen best wat gefilterd zonlicht en absoluut niet de volle zon. De hartlelie is een prachtige vaste tuinplant. Heb je een tuin met veel schaduw, waardoor enkele planten het in de zomer minder deden? Dan zal deze plant het zeker wel goed doen in jouw tuin.

Bron: https://www.tuinadvies.be/artikels/bloeiende_planten_september 

Opmerking plaatsen