DDe Engelse tuin bestond reeds in de 19de eeuw en is nog steeds populair vanwege zijn romantische karakter.

Maar wat zijn nu de typische kenmerken van een Old English Garden?

Wat niet mag ontbreken is het traditionele vijvertje; klein of groot, water is onontbeerlijk.

vijver tuin

Het prieeltje, bij voorkeur in het wit (omdat dan de kleur van de beplanting nog mooier uitkomt), maar een (open)tuinhuisje in het wit geschilderd kan ook perfect. Meestal wordt dit langs de kant van een paadje gezet, zodat het makkelijk te bereiken is.

Een overdadige bloemenpracht. Alle bloemen die zichzelf voortplanten, zoals leeuwenbekjes,petunia’s voor de geur, madeliefjes, heliotroop, goudsbloemen, korenbloemen enzovoort, Voor de kleur; rododendrons uiteraard en vooral : ROZEN, in alle geuren en kleuren, met of zonder stok. Rozen mogen gewoon niet ontbreken in een typische cottage tuin.

rozen in de tuin

Leg ook ergens een grasveldje op een centrale plaats.

Een kruidentuintje past perfect in het romantische kader en enkele kleinere fruitbomen en struiken maken het plaatje af.

kruidentuin

Wat je zeker in acht moet nemen, is dat je veel zonuren nodig hebt in een Engelse tuin én dat je een goede basisgrond gebruikt. Vul zanderige of kleigrond altijd bij met potgrond en zorg voor een goede afwatering ; de wortels van rozen haten het om met de voeten in het water te staan.

Zelf in een kleinere tuin kan je het Cottage thema aanwenden. Zorg er dan wel voor dat het niet te druk wordt en dat alle plantjes mooi kunnen doorgroeien op hun eigen bescheiden plaatsje.

 

 

Comments are closed.