Wat is er leuker dan lekker schommelen in een authentieke hangmat, terwijl je geniet van een goed boek, of gewoon lekker niets doen.

Toch moet je beseffen dat je niet zomaar een hangmat kan kopen. Er zijn heel wat vereisten om een hangmat goed te bevestigen.

Stevigheid

Belangrijkste vereiste is, dat de ophangpunten stevig genoeg zijn en hou hier niet enkel rekening met je eigen gewicht, maar met een veelvoud ervan.

Bepaal bij het begin, of je gaat voor een éénpersoons hangmat, of een tweepersoons(die zijn comfortabeler). Op die manier, kun je ook perfect de afstand tussen de ophangpunten bepalen. Er zijn zelfs ook familiehangmatten, gezellig toch?!

Hoogte

Hang de ophangpunten op ongeveer 180cm hoogte, hetgeen een goed gemiddelde is. Je hangmat zal dan +- 40 à 50 cm boven de grond hangen. Hou er wel rekening mee, dat de hangmat snel uitzakt.

Bevestiging

Twee stevige muren, zijn de beste optie om een hangmat op een veilige manier te bevestigen. Een muur beweegt niet mee bij het schommelen. Het beste, maak je altijd gebruik van een goede bevestigingset.

Kies je twee stevige bomen als ophangpunten? Gebruik dan best touw om je hangmat vast te maken. Dat kan je nadien terug losmaken en bindt het touw bovenaan een tak vast, dat verhindert plots doorzakken.

Het is perfect mogelijk, om een hangmat op te hangen als je slechts een klein balkon hebt. Misschien kan je het niet zo hoog ophangen, maar schommelen lukt perfect.

Heb je geen muren of bomen in de buurt om je hangmat op te hangen, gebruik dan een hangmatstandaard. Het grote voordeel hier is, dat je de hangmat kunt verplaatsen.

Kies je voor een hangstoel, hou er dan rekening mee dat je die best ophangt aan het plafond, bij voorkeur met twee ophangpunten.

Tenslotte nog dit : de meeste hangmatten worden gemaakt uit katoen of bio katoen, omdat het zachter is voor de huid en beter vocht opneemt. Hou daar dus rekening mee, bij de aanschaf. 

En om rekening te houden met het milieu kan je best ook gaan voor duurzame hangmatten. 

 

Comments are closed.