Heb je zelf geen al te grote tuin?  Stel je jezelf wel eens de vraag: Hoe richt je een kleine tuin in? Dan kan je hieronder enkele tips terugvinden om jouw kleine tuin in te richten.

Soorten tuin

Stadstuin

Tegenwoordig zijn kleine stadstuinen helemaal in. Vooral in de steden vindt je deze terug. Ze zijn niet zo groot, maar zijn zeker wel gezellig in te richten.

Balkon

Ook een balkon is meestal niet zo groot en heel wat appartementen hebben deze dan ook. De ene iets groter als de andere. Je zou denken dat hier weinig te tuinieren valt, maar je kan ook van een balkon heel wat leuke dingen maken.

Voortuin

Er zijn ook woningen met voortuintjes die ook gezellig in te richten zijn en waar je zeker ook van kan genieten.

Stijl

Ga voor één stijl en beperk de variatie aan bloemen en planten als je al niet zo’n grote tuin hebt. Doordat je verschillende gaat combineren gaat het al heel snel druk overkomen en dat willen we toch wel vermijden. Je kan de interieurstijl van binnen wat doortrekken naar buiten bijvoorbeeld.

Bloemen en Planten

Gebruik jouw muren voor plantjes aan te hangen. Hiermee bespaar je heel wat plaats. Je kan ook een muur gebruiken als verticale tuin/groengevel.

Wil je bomen in jouw tuintje? Dan ga je best voor aardbeienbomen, vijgenbomen m.a.w. bomen die traag groeien.

Kleuren

Heb je donkere donkere kleuren als aankleding? Zet deze dan zo ver mogelijk naar achteren en accentueer meer de lichtere kleuren.

Tuinmeubelen

Meubels in de tuin of op jouw terras heb je altijd wel nodig, zeker als je af en toe graag buiten vertoeft. Maar als je niet zoveel plek hebt, kijk dan uit met wat je koopt.  Kies praktische tuinmeubelen en hou rekening met de stijl van de tuin.

Comments are closed.