Met het gezondere eten dat tegenwoordig vaak voorkomt en ook gevolgd worden, winnen avocado’s ook enorm aan populariteit. En aangezien velen onder jullie graag zelf wat groenten en fruit kweken, kan je dus ook jouw eigen avocadoplant kweken en genieten van al die avocado’s. 🙂

Hoe avocado groeien vanaf het zaadje?

  1. Verwijder de pit en was deze. Zie wel dat je de bruine vel van de pit niet afwrijft.
  2. Steek 3-4 tandenstokers in het zaad op het langste stuk, zodat je deze op een glas water kan houden met de tandenstokers naar boven. Het water moet ongeveer 2,5 cm bedekken van de pit.
    Vaak wordt aangeraden om het water dagelijks te verversen, maar het kan ook om de 5 dagen.
  3. Zet het op een warme plaats en hou het waterlevel in de gaten. Binnen 2- 6 weken zullen er wortels een een stam uit het zaadje groeien. Wanneer deze stam ongeveer 15 cm hoog is, snij deze dan in de helft.
  4. Wanneer de stam bladeren begint te krijgen, zet de plant dan over in een pot met zandige grond. Plant de pit zo dat de helft van de pit uit de grond steekt.

Knijp de nieuwste bovenste bladeren terug telkens wanneer de stengels nog eens 15 centimeter groter worden om meer groei en een vollere plant te stimuleren.

Proberen waar je rekening mee dient te houden

Het kan voorkomen dat jouw avocadoplant bladluizen aantrekt die jouw bladeren komen opeten. Als je deze hebt was dan al deze bladluizen weg door jouw plant te besproeien met de tuinslang. Wanneer deze kleine beestjes af jouw plant zijn kan je ze dan inspuiten met een sopje van water en afwasmiddel.

Bron: http://grdnng.com/how-to-grow-an-avocado-tree-in-a-small-pot-at-home/

Opmerking plaatsen