Een landelijke tuin vormt één geheel met het omringende landschap. Sleutelwoorden zijn zachte, golvende lijnen en rustgevende kleuren. Ook een kleine tuin kan je een landelijke look geven. Beperk je dan tot een mooie plantenborder of zet enkele potten met landelijke planten op je terras. Hieronder kan je alvast een overzicht terugvinden van planten voor in de landelijke tuin

Hagen

Een gemengde haag is een paradijs voor vogels. Combineer meidoorn, Liguster, hulst of blauwe jeneverbes. Plant op 50 cm afstand in 2 rijen. Snoei ieder jaar de dikste takken van onderen uit.

landelijke tuin

Heesters

Kweepeer heeft een zwarte schors en een lichtgroen, zilverachtig blad. Vanaf half mei krijg je grote, zachtroze bloemen. Het voordeel is dat de bijen er dol op zijn. Dus wil je ook bijtjes in jouw tuin aantrekken, dan is dit een meevaller!

kweepeer

Kardinaalsmuts draagt in de nazomer en herfst roodpaarse vruchten met hangende, oranje zaden. Deze plant wordt tot 4 m hoog en 2 m breed en houdt van zand- en leemgrond.

kardinaalsmuts

David Austin-rozen zijn vrij immuun tegen ziektes. Deze rozen zijn sterk geurend dus aangenaam om in jouw tuin of terras te hebben staan. ‘Charles Austin’ is beschikbaar in geel en abrikoos. De ‘Héritage’ bloeit zachtroze.

landelijke tuin planten

Plantenborder : zorg voor golvende lijnen in plaats van strakke borders.

Duizendknoop bloeit tot laat in oktober. Vaste plant met witte, roze of rozerode bloemaren.

duizendknoop

De bergamotplant is een zomerbloeiende vaste plant. Opvallende bloemenkransen. Beschikbaar in verschillende kleuren.

landelijke tuin

Varens zijn verkrijgbaar in allerlei tinten en vormen. Tongvaren, rode sluiervaren en eikvaren zijn winterhard.

landelijke tuin planten

Terras

Struikheide bloeit in de zomer en herfst ; heester. Beschikbaar in rood, roze, wit en roodpaars. ‘Aurea’ en ‘Gold Haze’ hebben goudgeel loof.

Dopheide is een heester die houdt van een zure potgrond. ‘December Red’, ‘Praecox Rubra’ en ‘Winter Beauty’ bloeien de hele winter.

Klimplanten

Chinese bruidssluier is een snelgroeiende slingerplant. Witgroene zomerbloei die na bevruchting lichtroze kleurt. Deze zijn wel minder geschikt voor een kleine tuin

Clematis vind je in allerlei vormen en kleuren. Clematis vitalba bloeit roomwit. Ook C. viticella is een aanrader. ‘Rubra’ bloeit dieprood, terwijl ‘Royal Velours’ donkerpaarse bloemen heeft.

Comments are closed.