De vakantie komt eraan; tijd om het zwembad in te duiken en te genieten van de vrije tijd die je doorbrengt met familie en vrienden. En daar hoort natuurlijk een echte “pool party” bij.

Om dat in goede banen te leiden, heb je een aantal cruciale tips nodig, die van jouw feestje het perfecte zwembad feestje zullen maken.

 

HET THEMA

Een feestje is geen feestje zonder een thema.

Voor een zomers feestje, kan je gaan voor het strand/surfer thema met allerlei strand, zand en zwemaccessoires ter decoratie en natuurlijk komt iedereen in zijn strandoutfit.

Of wat dacht je van een hula-party, waar de tuin en het zwembad baden in tropische decoraties en fruitige smaken van een eiland in de zon.

Nu nog helemaal in…de roze flamingo. Heerlijke accessoires in roze tinten en een aantal vintage accenten om het geheel af te werken.

 

DE UITNODIGING

Een feestje vraagt om een echte uitnodiging. Ga voor een sprankelende cover met een duidelijke boodschap en verstuur je uitnodigingen ruim op tijd en via alle social media en vermeldt zeker het gekozen thema, zodat gasten zich hierop kunnen voorbereiden.

DE VOORBEREIDING

Zorg er zeker voor dat je zwembad er onberispelijk bijligt voor de gasten komen. Dat betekent dat het water extra proper en helder is en dat de omgeving gevrijwaard blijft van vervelende insecten; zorg dus voor het nodige afdekmateriaal en sprays om ongenode gasten op afstand te houden tijdens het feestje. Creëer ook een uitnodigende sfeer door op voorhand je lichteffecten helemaal op punt te stellen, als het feestje doorgaat tot in de late uurtjes.

 

DE CATERING

Geen feestje zonder eten en drinken. Wat je aanbiedt op een pool party, moet vooral licht en luchtig zijn; tenslotte gaan mensen achteraf nog zwemmen en dat doe je beter niet op een zware maag. Kies dus beter voor snacks en kleine versnaperingen overdag en een meer uitgebreide maaltijd, als het feestje ’s avonds doorgaat. Denk daarbij aan fingerfood, fruit en groenteborden, noten, mini sandwiches, pizza, quiche en allerlei frisse salades en bereid zoveel mogelijk op voorhand voor, zodat ook jijzelf van het feestje kunt genieten.

Zorg daarnaast voor lichte dranken en zomerse cocktails met een laag alcoholpercentage, want een zwembad en dronken gasten zijn geen goede mix. Een punch is altijd een goed idee voor een verfrissend aperitief.

 

HET OPDIENEN

Opdienen rond een zwembad kan een uitdaging zijn, maar je kunt het ook heel leuk maken. Zo kan je bijvoorbeeld zorgen voor drijvende plateaus waarop je je fruit serveert en drijvende drankhouders en voorzie vooral veel ijs om alles koud te houden.

Al naargelang het soort gasten dat je verwacht, kan je opteren voor onbreekbaar servieswerk, zoals glazen en borden; kies dan wel het betere soort plastic, metaal of plexiglas, dat gebruikt wordt voor buiten feestjes.

Warm eten houdt je te allen tijde warm en afgedekt om te vermijden dat de smaken aangetast worden.

DE GASTEN VERWELKOMEN

Zorg ervoor dat je gasten zich welkom voelen, door een extra decoratie te voorzien aan de voorzijde van het huis, waar de gasten binnekomen. Kies een decoratie in het thema van het feestje zelf, of ga voor een uitnodigende quote; een mooi verlicht tuinpad kan de gasten in de stemming brengen, voor het avondfeest. En natuurlijk zien de tafels er feestelijk versierd uit met veel franjes en zomerse accessoires.

Hang misschien ook een aantal verlichte lampionnen in bomen en struiken, voor een zwoele sfeer.

 

HET ZITGEDEELTE

Misschien is het beter om je beste loungezetel even opzij te zetten en te kiezen voor losstaande zitelementen die je kunt verdelen rond het zwembad. Kies voor trio’s, waardoor gasten niet steeds voor dezelfde gesprekspartners kiezen, maar voor de interactie gaan.

Is je party overdag? Voorzien dan zitgedeelten in de schaduw en in de zon, om aan iedereen de keuze te laten.

HET TOILET GEDEELTE

Heb je een poolhouse? Dan kunnen gasten zich daar omkleden, maar moeten je gasten in je huis zijn, om dit te doen? Maak dan goede afspraken wat betreft druppende lijven over de vloer. Voorzie vochtabsorberende matten en voldoende handdoeken (of laat de gasten hun eigen handdoeken meebrengen) en bij voorkeur installeer je een geïmproviseerde kleed/buitenruimte, waar de gasten hun natte kledij kunnen achterlaten.

Houd ook steeds eerste hulpkits bij de hand, want iemand zal wel uitglijden of zijn voet ergens tegenaan stoten en dan wil je wel voorbereid zijn, om de eerste zorgen toe te dienen.

 

DE SPEELTJES

Een zwembad feestje is geen feestje zonder pool gadgets. Waterbommetjes, opblaasballen, rubberen eendjes, enkele ligbedden… deze maken het feestje helemaal af.

En om te eindigen, huur wat exotische planten, die je rond het zwembad uitstalt, om de gasten helemaal in vakantiestemming te brengen, zet een dansbaar muziekje op (jij nodigt uit), zet de flip flops klaar en je feestje kan niet meer stuk!!

Bron: http://www.partyswizzle.com/AdultPoolPartyIdeasBlog14.html

Opmerking plaatsen