Twee maanden vakantie is nog steeds een lange tijd om je kroost te entertainen, maar met het volgende projectje moet dat zeker lukken. Je maakt gewoon je eigen tuin dobbelstenen en speelt alle bordspelen die je normaal binnen speelt, gewoon levensgroot in de tuin. Plezier gegarandeerd!

BENODIGDHEDEN VOOR DIT PROJECT

-houtbalken, met een doorsnede die je zelf kiest, al naargelang de grootte van de dobbelstenen die je wilt maken) de lengte bepaal je ook zelf en is afhankelijk van het aantal dobbelstenen dat je wilt maken

-een houtzaag (of je kunt ze ook gewoon op maat laten zagen in de handel)

-een schuurmachine en extra schuurpapier

-houtbescherming (vernis of olie) en borstel om aan te brengen

-oude vod

-waterbestendig zelfklevend vinyl (voor buitengebruik)

Optioneel :

Canvas stof

 

STAP VOOR STAP

STAP 1 DE DOBBELSTENEN OP MAAT ZAGEN

Als je de maat bepaald hebt, leg je de houten balk op de zaagmachine en zet je de afmetingen. Zaag de houtbalken in het aantal dobbelstenen. Heb je minder dobbelstenen nodig? Dan hoef je ook minder hout aan te kopen uiteraard.

Nadat je alle dobbelstenen op maat gezaagd hebt, ga je eroverheen met de hand schuurmachine, om alle scherpe randjes mooi glad te maken. Als afwerking kan je nog even met een schuurpapiertje rondom gaan, om zeker te zijn dat alles gaaf is.

 

STAP 2 DE HOUTBESCHERMING AANBRENGEN

Wanneer alle dobbelstenen geschuurd zijn, ga je ze met de houtbescherming bewerken. Ga voor een lichte kleur, dan komen later de stippen op de stenen beter uit de verf en het laat de houtnerven mooier tot hun recht komen. Breng aan met een borstel en ga er nadien overheen met een oude vod, om de resten van de olie of beits te verwijderen.

 

STAP 3 DE STIPPEN AANBRENGEN

Om van de blokken ook echte dobbelstenen te maken, moet je stippen aanbrengen die je ook terugvindt om de normale dobbelstenen. Je kunt hiervoor verf gebruiken en ze erop schilderen, maar hier werden cirkels geknipt uit een zelfklevende vinyl voor buitengebruik, die nadien gewoon op de dobbelstenen gekleefd werden. Gebruik zeker een vinyl voor buitengebruik, om te vermijden dat de stippen na een tijd loskomen.

Gebruik een normale dobbelsteen, als voorbeeld voor de lay out van de stippen.

Doe dit bij alle dobbelstenen.

Je dobbelstenen zijn klaar!

Hier werd nog een draagzak gemaakt voor de dobbelstenen, door middel van een canvas stof; deze is handig om de dobbelstenen proper op te bergen.

Bron: https://www.blueistyleblog.com/2015/06/diyYardDice.html

Opmerking plaatsen